Rijkste families ter wereld in 2019

Wie zijn de rijkste families in de wereld? En hoeveel geld (miljarden) bezitten ze? We hebben een overzicht voor je gemaakt. Lees alles hieronder:

Bernard Arnault Familie goed voor 45 miljard

Het gaat hier om de familie welke de bij Louis Vuitton hoort. Het is een van de grootste luxe merken van de hele wereld. Bulgari, Sephora en Louis Vuitton zijn enkele van hun merknamen. Ze hebben een omzet van 35 miljard en een winst van 4 miljard per jaar. Het totale vermogen is 45 miljard.

Cargill-MacMillan familie goed voor  49 miljard

Het is een familiebedrijf wat na de Amerikaanse burgeroorlog is gestart. Er zijn 14 familieleden welke ieders meer dan een miljard hebben. De familie bezit 88 procent van alle aandelen van cargill inc. het is een agro industrieel concern wat over de hele wereld actief is. De omzet is 107 miljard per jaar. Het vermogen wordt op 49 miljard geschat.

Slim familie goed voor 60 miljard

Het is de Carlos slim familie. Ze hebben veel telecom en zijn al in de jaren zestig van de vorige eeuw gestart met ondernemen. Het is een bedrijf wat veel bedrijven heeft opgekocht in de economische crisis van het land voor lage prijzen. Later hebben ze deze weer duur doorverkocht. De zonen leiden nu de groep Grupa Carso. Het kapitaal is bijna 60 miljard.

Mars familie goed voor 78 miljard

Het gaat hier om de oprichters van het snoepgoed Mars. Ze hebben een omzet van 33 miljard per jaar en produceren veel dranken, diervoeding en dus chocoladerepen. De familie heeft zo’n 78 miljard op de spaarrekening staan.

De gebroeders Koch goed voor 82 miljard

Ze hebben het bedrijf Koch Industrie. Het gaat om olie, chemie, handel en energie. Ze hebben het bedrijf van hun vader geërfd. Ze hebben twee broers uitgekocht en runnen nu de tent. Ze zijn goed voor 82 miljard.

Walton familie goed voor 130 miljard

Ze zijn de baas bij Walmart. Ze hebben het bedrijf geërfd. Er zijn 11000 Walmarts in de hele wereld. Ze doen een omzet van 487 miljard per jaar. Er zijn 7 erfgenamen. Twee leiden Walmart.

Rothschild familie goed voor 350 miljoen

Het exacte vermogen is niet bekend. Ze staan bekend als de oprichters van geld. De bank weird in 1760 gesticht in Frankfurt. Nu hebben ze vele belangen in banken, vastgoed, mijnen, energie en vele andere takken van industrie.

Het huis van Saoed goed voor 1.4 triljard

Het gaat om de koninklijke familie van Saoedi-Arabië. Ze hebben veel rijkdom en natuurlijk veel belangen in de olie. Ze hebben veel familieleden (15000). De koning staat aan het hoofd.

You May Also Like