Rijkste families ter wereld in 2021

Wie zijn de rijkste families in de wereld? En hoeveel geld (miljarden) bezitten ze? We hebben een overzicht voor je gemaakt. Lees alles hieronder.

De 25 rijkste families ter wereld bezitten samen zo’n 900 miljard euro. Dat blijkt uit de Bloomberg Billionaires Index. Met uiteenlopende activiteiten van snoeprepen tot hotels hebben ze over verschillende generaties heen hun fortuin vergaard. Maar wie zijn deze mensen?

Bernard Arnault Familie goed voor 45 miljard

Het gaat hier om de familie welke de bij Louis Vuitton hoort. Het is een van de grootste luxe merken van de hele wereld. Bulgari, Sephora en Louis Vuitton zijn enkele van hun merknamen. Ze hebben een omzet van 35 miljard en een winst van 4 miljard per jaar. Het totale vermogen is 45 miljard.

Cargill-MacMillan familie goed voor  49 miljard

Het is een familiebedrijf wat na de Amerikaanse burgeroorlog is gestart. Er zijn 14 familieleden welke ieders meer dan een miljard hebben. De familie bezit 88 procent van alle aandelen van cargill inc. het is een agro industrieel concern wat over de hele wereld actief is. De omzet is 107 miljard per jaar. Het vermogen wordt op 49 miljard geschat.

Slim familie goed voor 60 miljard

Het is de Carlos slim familie. Ze hebben veel telecom en zijn al in de jaren zestig van de vorige eeuw gestart met ondernemen. Het is een bedrijf wat veel bedrijven heeft opgekocht in de economische crisis van het land voor lage prijzen. Later hebben ze deze weer duur doorverkocht. De zonen leiden nu de groep Grupa Carso. Het kapitaal is bijna 60 miljard.

Mars familie goed voor 98,8 miljard

Het gaat hier om de oprichters van het snoepgoed Mars. Frank Mars is op het einde van de negentiende eeuw als schooljongen al bezig met chocolade. Bekende snacks zoals Mars, Milky Way en M&M’s zijn vandaag producten van de firma. Ze hebben een omzet van 33 miljard per jaar en produceren veel dranken, diervoeding en dus chocoladerepen. De familie heeft zo’n 78 miljard op de spaarrekening staan.

De gebroeders Koch goed voor 90,3 miljard

Fred Koch richt in 1940 de Wood River Oil and Refining Company op. Hij liet zijn bedrijf na aan zijn zonen Frederick, Charles, David en William. Door een familieruzie over de leiding in het bedrijf stappen Frederick en William begin jaren 80 op. Charles en David maakten het bedrijf nadien tot een reus in de industrie, met een jaarlijkse omzet van ongeveer 95 miljard euro. David moest in 2018 door gezondheidsproblemen zijn positie opgeven en overleed een jaar later.

Walton familie goed voor 132 miljard

Ze zijn de baas bij Walmart. Ze hebben het bedrijf geërfd. Er zijn 11000 Walmarts in de hele wereld. Ze doen een omzet van 487 miljard per jaar. Er zijn 7 erfgenamen. Twee leiden Walmart.

Rothschild familie goed voor 350 miljoen

Het exacte vermogen is niet bekend. Ze staan bekend als de oprichters van geld. De bank weird in 1760 gesticht in Frankfurt. Nu hebben ze vele belangen in banken, vastgoed, mijnen, energie en vele andere takken van industrie.

Het huis van Al Saoed goed voor 78,2 miljard

Het gaat om de koninklijke familie van Saoedi-Arabië. Ze hebben veel rijkdom en natuurlijk veel belangen in de olie. Ze hebben veel familieleden (15000). De koning staat aan het hoofd.

Ambani familie goed voor 66,9 miljard

Dhirubhai Ambani richtte zijn bedrijf in 1957 op, toen hij uit Jemen naar India terugkeerde. Hij stierf in 2002, maar had geen testament opgesteld. Daarom moest zijn echtgenote een overeenkomst tussen haar zonen Mukesh en Anil forceren. Mukesh werd de nieuwe baas van het bedrijf, en nu woont hij in de grootste privéwoning ter wereld. Artiesten als Beyoncé en Chris Martin kwamen al optreden op huwelijksfeesten binnen de familie.

Hermes familie goed voor 52,6 miljard

Het exclusieve luxemerk Hermes van de Hermes familie mag in deze lijst absoluut niet ontbreken. Een van de oudste rijke families in deze lijst begon er al in 1837 aan, toen Thierry Hermes rij-uitrusting voor edellieden fabriceerde. Maar het zou uiteindelijk Jean-Louis Dumas zijn die meer dan een eeuw later het bedrijf in een van de grootste producenten van luxegoederen zou veranderen.

De familie Albrecht goed voor 33,7 miljard

Een familie van eigen bodem. Toen broers Theo en Karl Albrecht na de Tweede Wereldoorlog van het front terugkeerden, namen ze de kruidenierszaak van hun ouders over. Zo ontstond de goedkope supermarktketen Aldi. Na een familieruzie verdeelden de broers het bedrijf in twee takken: Aldi Nord en Aldi Sud. Samen bezitten de ketens nu meer dan 10.000 supermarkten.

Ook interessant voor u