4 Tips om sneller rijk te kunnen worden

Hoewel het gezegde zegt dat je van geld niet gelukkig wordt, is het toch wel erg handig om het te hebben. Je kunt ervoor kiezen om het lekker op te maken zodra het binnenkomt, maar je kunt je geld ook gebruiken om meer geld te verdienen. Met onderstaande tips helpen we je op weg om sneller rijk te worden.

Huren? Ga kopen!

Als je een huis huurt, gaat het geld direct in de zakken van een woningcoöperatie of een investeerder.  Vooral in dat laatste geval help jij met jouw geld dus om iemand anders rijker te maken. Dat kan anders! Als je een huurhuis kunt betalen, vooral particulier gehuurd, kun je over het algemeen ook een hypotheek betalen. Het ligt natuurlijk een beetje aan je omstandigheden, maar een huis kopen is zeker een betere investering dan een huis huren. Aan het einde van de hypotheekperiode is het huis van jou, en dat huis heeft waarde. Je gooit je geld dus niet weg maar stopt het in een stenen spaarpot.

Leef zuinig

Een nieuwe iPhone? Een dikke auto? Elke week meerdere keren uiteten, eten halen bij de traiteur, hebbedingetjes kopen: het kost allemaal bakken vol geld. Denk dus bij elke uitgave: heb ik het nodig én is het duurzaam. Zo koop je beter een paar dure, tijdloze kleren die je langer kunt dragen dan steeds goedkope kledingstukken die je na een seizoen weg kunt gooien. En er is niets mis met op aanbiedingen letten, ook in de supermarkt. Houd ook je vaste lasten eens onder loep, betaal je niet teveel? Zo kun je bijvoorbeeld voordelig én goed bankieren bij BinckBank. Elke euro die jij overhoudt kun je namelijk investeren.

Investeer, spaar, investeer opnieuw

Geld dat je overhoudt doordat je zuinig leeft en geen onnodig geld uitgeeft, kun je vervolgens gaan investeren. Je kunt sparen, al levert dat in deze tijd weinig meer op. Het is wel goed om een spaarpotje te hebben, voor onverwachte uitgaven bijvoorbeeld. Geld dat je langere tijd kunt missen, zou je kunnen beleggen. Hierbij heb je twee opties: beheerd beleggen (dan wordt het voor je gedaan) en zelf beleggen. Bedenk hierbij wat bij je past, hoeveel tijd je er aan wil en kan besteden en wat je zelf kunt en wil leren.

Bonustip: zorg voor extra inkomsten

Ben je ergens goed in? Bied je diensten aan en laat je ervoor betalen, een extra zakcentje kun je weer investeren. Krijg je al lang geen loonsverhoging meer op je werk? Tijd om eens te kijken of een andere werkgever je wél wil betalen voor wat je waard bent. Van achterover leunen en niets doen is nog bijna niemand rijk(er) geworden.

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BinckBank.

Ook interessant voor u