Hoe populair is online marketing in Noord Nederland?

Het aantal vacatures voor online marketeers in het noorden van Nederland groeit op dit moment alleen maar. Hoewel de regio misschien niet altijd op korte afstand van de grootste klanten in Nederland ligt, wordt online marketing in Groningen alleen maar groter. En waarom zou je je online marketing enkel neerleggen bij bureaus uit de randstad als jij je klanten ook in het hele land, of zelfs daarbuiten, weet te vinden? De keuze voor een online marketing bureau zou niet af moeten hangen van regio, maar van of het bureau jouw visie snapt en kan uitdragen. En laten ze dat in Noord Nederland nou eens heel goed kunnen!

Kennis is key

Uiteindelijk wil je een bureau dat voor jou de relevante kennis in huis heeft van online marketing. Of het bureau nou in de randstad, in Limburg of in het hoge noorden gevestigd is, het pleit voor ze als ze bijvoorbeeld klanten uit jouw branche hebben. En kennis van de door jouw gewenste online kanalen. Het klinkt misschien raar, maar juist omdat de bedrijven uit Noord Nederland verder van de bron (lees: de potentiële klanten) zitten, moeten ze het juist nog meer hebben van hun kennis en expertise. Samen met de nuchterheid die we de noordelijke bewoners van ons land toedichten, biedt dit een combinatie die heel goed werkt. Geen opgeblazen cijfers of beloften die ze niet na kunnen komen, maar no nonsense oplossingen die écht werken, dat wil je toch?

Tijd is geld

Natuurlijk, als jij niet in het noorden van het land je bedrijf hebt, lijkt het niet logisch om wél daar je online marketingbureau te zoeken. En toch kan het wel eens efficiënter zijn dan het bureau bij je om de hoek. Simpelweg omdat geen van beide partijen er baat bij heeft om onnodige meetings te houden, of om bij een meeting niet goed voorbereid aan tafel te komen. Daarnaast zul je vaker digitaal met elkaar spreken dan in levende lijve, iets wat erg van deze tijd is en ook past bij het ‘nieuwe werken’. En mocht je toch eens afreizen naar het mooie hoge noorden, dan zul je zeker niet teleurgesteld worden in wat je daar aantreft.

Noord Nederland is op vele vlakken in opkomst, mede door de ruimte die daar nog is en de bijbehorende schappelijke prijzen voor bijvoorbeeld de huur van kantoorruimte. Dit kan zeker van invloed zijn op de prijzen die je betaalt voor je online marketing, mocht je ervoor kiezen dit bij een bureau in bijvoorbeeld Groningen te gaan doen. Niet voor niets is online marketing in Noord Nederland booming business!

Ook interessant voor u