Ethereum is het nieuwe populaire betalingsmiddel

Dacht je met Bitcoin verstand te hebben van cryptocurrency, kom je er ineens achter dat Ethereum na Bitcoin het grootste marktaandeel heeft binnen de wereld van digitale munten. Hoewel Bitcoin in 2019 niet erg hard groeide, deed Ethereum dat wel. Het aandeel van Ethereum groeide het afgelopen jaar met maar liefst 4 procent. Ethereum is de nieuwe beleggingshype en kan je een mooi zakcentje opleveren.

Wat is het precies?

Officieel is Ethereum een softwareplatform gebouwd op blockchaintechnologie. Dat is vrij ingewikkeld. Mocht je je meer willen verdiepen in alle technische zaken rondom blockchains, hier lees je er een artikel over.

Volgens analist Mike Bolderman zit Bitcoin in een ascending triangle, een bullish patroon. Het schijnt wachten te zijn tot de koers uitbreekt. De koers van Ethereum, oftewel ETH, lijkt de laatste tijd enkel positieve veranderingen te hebben ondergaan. De huidige koers van Ethereum staat momenteel op 188,12 euro. Bitcoin daarentegen staat momenteel op een koers van 3.371,26 euro.

Samsung

De Samsung Galaxy S10 gaat met hun cryptocurrency-wallet aan vier verschillende tokens ondersteuning bieden, waaronder ethereum, zo maakte het bedrijf in januari bekend. Samsung is al langer bezig met het ondersteunen van cryptocurrency projecten en probeert ook met deze nieuwe telefoon in te spelen op de groeiende mart van digitale betalingsmogelijkheden. Volgens experts is de kans zeer groot dat Apple deze stap op den duur ook zal volgen.

Thailand

Mocht je denken dat de koers enkel goed verloopt, dat is zeker niet in alle gevallen zo. In Thailand is het bijvoorbeeld verboden om gebruik te maken van de drie populairste cryptocurrencies ter wereld: waarmee ook het gebruik van ETH Classic binnen de perken gehouden wordt. Het is niet duidelijk wat de beweegredenen voor het verbod precies waren, hoogstwaarschijnlijk de markt liquiditeit. De kans is groot dat de lijst na een tijd nog zal veranderen.

De mogelijkheden met Ethereum

Via een simpele google opdracht kom je er gemakkelijk achter waar je allemaal kunt betalen met je Ethereum of Bitcoin munten, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je waarschijnlijk zelfs bij je favoriete café betalen met je digitale portemonnee, of Ethereum bij het online casino gebruiken.

Ook interessant voor u