De allergrootste weddenschappen ooit: de hoogste inleg

Menig sportliefhebber kruipt vlak voor een wedstrijd achter de computer om te wedden op de uiteindelijke uitslag. Door in te zetten op de winnende ploeg of sportman, kan de gokker daar zelf iets heel moois aan overhouden. En daar zijn deze voorbeelden het levende bewijs van. De allergrootste weddenschappen ooit.

1. Miljoenen bij de Super Bowl

Bill Walters was eerst professioneel pokerspeler en besloot later zijn geld te steken in sportweddenschappen. Vier decennia lang zette hij meer in op de uitslagen van wedstrijden dan wie dan ook. En dat leverde hem honderden miljoenen dollars op. Volgens Walters is gokken op sportwedstrijden een strategische bezigheid. Hij analyseerde de informatie met betrekking tot de verschillende wedstrijden en berekende vervolgens de risico’s en de potentiële winst.

Zijn grootste en meest gewaagde weddenschap aller tijden was de Superbowlwedstrijd van de New Orleans Saints tegen de Indianapolis Colts. De verwachting was dat New Orleans de underdogs waren, maar volgens Walters zijn berekeningen hadden zij juist de grootste kans op winst. Hij zette 3,5 miljoen dollar in op het team en kreeg gelijk. Hoeveel hij hiermee heeft gewonnen, wil hij niet bekendmaken. Maar aangezien de algemene verwachting was dat zij zouden verliezen, zal dat ongetwijfeld een hoop geld zijn geweest.

2. 1,5 miljoen in de Champions League

De dakdekker Mick Gibbs heeft op zijn zachtst gezegd een goed gevoel voor sportweddenschappen. Hij zette in 1999 2,50 pond in op negen verschillende voetbalwedstrijden door heel Europa. En daar won hij 157.000 pond mee. Dat was het begin van een succesvolle reeks. In 2001 waagde hij nog eens een poging door te gokken op de uitslag van maar liefst 15 voetbalwedstrijden. Daarmee kon hij 1.666.666 pond winnen. De eerste veertien wedstrijden verliepen naar verwachting. Maar de laatste wedstrijd eindigde helaas net iets anders. Maar met een winst van 500.000 pond heeft hij het toch niet slecht gedaan.

3. Tonnen gewonnen bij paardrijden

Jockey Franki Dettori was in 1996 favoriet bij veel gokkers. Maar hij had bij de wedstrijd van 28 september niet zo veel vertrouwen in zijn eigen prestaties. De paardrijder dacht twee van de zeven te kunnen winnen. Veel gokkers durfde het daarom niet aan om op hem in te zitten. Maar Darren Yates waagde het erop. Hij legde 67,58 pond in op de winst van álle zeven races.

Yates was eigenaar van een klein timmerbedrijf en worstelde al jaren met zijn financiën. Hoewel hij het geld goed kon gebruiken, wachtte hij de uitslag niet af. Hij ging een potje voetballen met zijn vrienden, verloor die match en had er een hard hoofd in dat hij nog geluk zou hebben die dag. Maar niets bleek minder waar. Dettori had alle zeven races gewonnen en dat leverde Yates een slordige 550.823 pond op.

Steeds populairder

Als je al die succesverhalen zo leest, is het niet zo gek dat sportweddenschappen steeds populairder worden. Bij jongeren is met name het gokken op de uitslagen van voetbalwedstrijden steeds meer in trek. Dat komt omdat zij niet alleen fanatiek voetbalfans zijn en spellen spelen als FIFA. Maar ook omdat zij meer geld kunnen missen dan de voorgaande generatie. Bovendien blijken ze meer risico’s te nemen. En gokken past perfect in dat plaatje.

Ook interessant voor u