Trend: De ton sur ton slaapkamer

Ben jij helemaal weg van één kleur? Dan is de ton sur ton-trend echt iets wat je niet mag missen! Het gebruik van één kleur en die in verschillende tinten terug laten komen is niet alleen heel makkelijk, maar staat ook heel chique. Waarom keuzes maken als één keuze de juiste is? Voor wie helemaal wil opgaan in zijn of haar droomslaapkamer is deze stijl het helemaal! Om alles één kleur te geven kan natuurlijk ook wat spanning oproepen. Het moet natuurlijk wel chique blijven he? Wij geven je een superhandige tip mee hoe je een stijlvolle ton sur ton slaapkamer creëert, zonder dat het too much wordt. 

In theorie: creëer contrasten

Stylisten hebben een regel bedacht om een stijlvolle kamer in te richten: de 60-30-10-regel. Volg deze regel en jouw slaapkamer zal er super stijlvol uitzien. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen welke kleur je in de kamer wil laten terugkomen. Met deze kleur ga je aan de slag! De 60 staat voor 60%. Kies voor een basiskleur die je in de kamer die je voor 60% wil laten terugkomen. De voorkeur gaat uit naar een felle of lichte kleur, om te voorkomen dat een kamer klein aanvoelt. 

Speel vervolgens met contrasten door een aanvullende, ofwel secundaire, kleur voor 30% terug te laten komen. Dit is een lichtere variant op de kleur die je voor ogen hebt. Kies tot slot voor een donkere kleurvariant en laat deze voor 10% terugkomen om mooi contrast neer te zetten. Hierdoor ontstaat een mooi spel tussen verschillende tinten van jouw favoriete kleur. 

Nu in praktijk

Leuk zo’n regel, maar wel een beetje moeilijk natuurlijk. Wij zullen je ook een paar voorbeelden meegeven hoe je de regel kunt toepassen. Stel je bent helemaal weg van de blauwe kleur. Kies dan eerst een diepzee blauwe kleur om 60% te vullen. Deze kun je bijvoorbeeld terug laten komen op de muur of in een leuk behangetje. De muren bedekken immers een groot deel van je slaapkamer. 

Om een beetje speling te creëren, gebruiken we nu een lichtblauwe kleur die voor 30% in de slaapkamer terugkomt. Kies bijvoorbeeld voor een lichtblauw tapijtje of dekbedovertrek met streepjes of een leuk printje. Cinderella.nl heeft diverse dekbedden met fantastische kleurtjes en unieke printjes. Tot slot moet een beetje contrast aan de kamer worden gebracht. 

De overige 10% vullen we met een navyblauwe kleur. Laat deze terugkomen in prachtige accessoires. Denk aan een mooie vaas, een fascinerend schilderij of leuke lampen in deze donkerblauwe kleur. Je kunt het zo gek niet maken, dus leef je lekker uit! Met deze regel realiseer jij jouw droomslaapkamer a la ton sur ton-style.

Ook interessant voor u