Welke soort vloer past in jouw badkamer?

In een badkamer speelt de vloer een grote rol voor het geheel. Daarom hebben wij een aantal badkamervloeren op een rij gezet zodat je kan kiezen welke het beste past in jouw badkamer. 

De badkamer is een plek waar je dagelijks komt. Misschien trek jij na een drukke werkdag zelfs de deur achter je dicht en doe je hem op slot om heerlijk uit te rusten. Dan is het belangrijk dat jij je thuis voelt in je badkamer. Wij hebben daarom gekeken naar verschillende badkamervloeren. Want welke vloer past nu het beste in jouw type badkamer? 

Ga naar een badkamer showroom 

Voordat we dit artikel aftrappen willen we je toch nog een beetje in de juiste richting sturen. Veel mensen bestellen hun badkamer tegenwoordig online. Maar in Nederland zijn er enorm veel showrooms waar je eindeloos inspiratie kan opdoen. Voor een goede showroom kan je naar sanitair utrecht van Sanidirect. Hier kunnen ze je de juiste informatie geven maar kan je ook gewoon rondlopen om te zien wat echt bij jullie past. 

Soorten vloeren voor in de badkamer 

De badkamer is dus een plek waar je volledig tot rust moet kunnen komen. Warmte, kleur en uitstraling hebben daar heel veel invloed op. Daarom zetten wij verschillende vloeren op een rij met daarbij hun voor- en nadelen. 

Houten badkamervloer 

Het klinkt gek, maar de laatste trend is een houten badkamervloer. Deze zie je nog niet zo vaak en dat is omdat een houtenvloer kan gaan rotten. Dit is de reden dat een houtenvloer vaak niet op nummer één staat. Maar wanneer jij een houtenvloer in de badkamer wil dan kan dit zeker. Het kost alleen wel de nodige energie om hem te behandelen en jaarlijks goed te blijven houden. Een ander nadeel is dat je nu geen vloerverwarming kan leggen. 

Gietvloer in de badkamer 

Wat je heel veel ziet is dat er gekozen wordt voor een gietvloer. Dit kan namelijk heel makkelijk gestort worden en ook hoef je geen zorgen te hebben over het onderhoud. Het is namelijk ontzettend onderhoudsvriendelijk. Een ander voordeel is dat je ook gebruik kan maken van vloerverwarming bij een gietvloer. Het nadeel vinden wij toch wel de looks. Zo wordt je badkamer als snel een eenheidsworst en zit er maar weinig speciaals aan. 

Tegels in de badkamer

Uiteindelijk zullen toch de meesten nog steeds kiezen voor tegels in de badkamer. Zo kan je met tegels alle kanten uit. Je kan kiezen voor grote tegels op de vloer of juist hele kleine tegeltjes. Waar je ook voor kiest het is makkelijk in onderhoud en je kan zelf de kleuren en compositie van de tegels kiezen. Het grote nadeel van tegels is dat er schimmel kan komen in de voegen. Daarom kiezen veel mensen voor donkere tegels met donkere voegen. 

Andere vloeren voor in de badkamer

Er zijn nog meer mogelijkheden voor vloeren in de badkamer. Je kan ook kiezen voor laminaat of parket. Dit is echter niet aan te raden door het snelle bobbelen en rotten. Maar ook wordt er veel gekozen voor een betonlook, cementtegels of voor marmer op de vloer van de badkamer. 

Ook interessant voor u