Livaneli yildiran vermogen: hoeveel verdient de jonge crypto miljonair?

Van 100 euro een miljoen euro maken zonder er veel voor te doen. Dat klinkt voor velen als de ultieme droom. Livaneli Yildiran deed dit met cryptomunten en kreeg daarom in 2017 behoorlijk wat media-aandacht. Echter is zijn salaris iets waar veel mensen nog hun vraagtekens bij hebben. In deze blog kun je lezen hoeveel deze jonge crypto miljonair verdient.

Wie is Livaneli Yildiran?

Misschien herken je hem nog van de televisie? Hij was te zien bij RTL Late Night nadat hij door Vice was geïnterviewd. Livaneli Yildiran begon in 2015 met het handelen in de cryptocurrency Ethereum (met slechts € 100) en is er nu miljonair mee geworden. Livaneli Yildiran is 23 jaar oud als hij aan het einde van 2017 circuleert over het internet. Sociale media staan vol met zijn verhaal: van € 100 naar cryptomiljonair. De Turks-Nederlandse Rotterdammer heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Het begon meer als een spelletje voor hem om te handelen in cryptocurrencies (waarvan Ethereum en Bitcoin slechts enkele voorbeelden zijn). Maar inmiddels is hij er miljonair mee geworden.

Het inkomen van Livaneli Yildiran

In een periode van 3 jaar tijd is de jonge Livaneli Yildiran door middel van het handelen in  bekende cryptocurrencies miljonair geworden. Dit is in principe niets meer dan digitaal geld waar je in kunt investeren. Investeren in dit digitale geld kan zowel goed als slecht uitpakken. Maar voor Livaneli Yildiran pakte het erg goed uit. Er van uitgaande dat het totaal verdiende bedrag over 3 jaar tijd 1 miljoen euro was, heeft Livaneli Yildiran: 333.333 euro per jaar verdiend, 27.777 euro per maand verdiend, 6.410 euro per week verdiend, 916 euro per dag verdiend, 38 euro per uur verdiend. Deze verdiensten hebben hem ook een behoorlijk vermogen opgeleverd. Zijn vermogen wordt geschat op ongeveer 4 miljoen euro.

Investeren

Livaneli Yildiran is een echte investeerder en doet dit ook erg graag. Hij investeert in diverse zaken zoals in de Canadese cannabis. Uit de resultaten van deze investeringen bouwt hij zijn vermogen op. Het grote geld, namelijk de 3 miljoen euro, verdiende hij aan de investering die hij in crypto deed. Nadat de hype van het digitaal geld voorbij was koos hij ervoor te investeren in bepaalde medicatie-middelen. Aan Vice vertelt hij dat hij constant bezig is om online bepaalde patronen te signaleren en analyseren. Psychedelica, ofwel paddenstoelen, zijn zijn nieuwste investering. ‘Als andere medicijnen voor bijvoorbeeld PTSD niet werken, dan is er nog één optie: psychedelics.’ Hoeveel de jonge ondernemer investeert, houdt hij liever voor zichzelf. Uit de meeste investeringen die hij doet sleept Yildiran wel een winstmarge. Waar zijn vermogen exact in zit is niet bekend. Wel is bekend dat een zeer groot deel dus continu in digitale investeringen gaat en momenteel waarschijnlijk ook zit.

Wat zijn cryptocurrencies?

“Het is heel anders dan de gewone financiële markten. Crypto’s zijn 24/7, de gewone markten zijn in het weekend dicht,” vertelt de jonge Miljonair tegen RTLNieuws. Maar wat zijn crypto’s dan? We beginnen bij het begin. Cryptocurrencies zijn ontstaan uit een andere ontdekking, namelijk de Bitcoin. De uitvinder van Bitcoin is Satoshi Nakamoto (een pseudoniem) en niemand weet wie hij echt is. Bitcoin was bedoeld als een nieuw elektronisch betaalsysteem dat gebruik maakt van een peer-to-peer netwerk. Een cryptomunt is eigenlijk een nummer in een database. Net als iedere vorm van geld moet dit geverifieerd worden in een soort databank, waarbij je tot een bepaalde balans komt en een aantal transacties. Bij traditioneel geld ligt deze databank bij een instantie zoals de ING of Rabobank. Bij cryptovaluta wordt deze databank decentraal over de gehele wereld op een versleutelde wijze gedeeld en geverifieerd door middel van de blockchain. Bekende voorbeelden van cryptocurrencies zijn Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin, maar er zijn inmiddels ook honderden anderen.

Hoe verdien je geld met crypto?

Je verdient geld met cryptocurrency door cryptomunten voor een lage prijs in te kopen om ze vervolgens weer voor een hogere prijs te verkopen. Dit kan zowel op lange termijn als met daytrading. Hieronder staat een stappenplan, als je wilt beginnen met het handelen in crypto’s:

  1. Voor het handelen in cryptocurrency heb je een wallet nodig. Je kunt namelijk zonder wallet niet handelen in cryptomunten. Een wallet kun je op drie manieren aanmaken, via een coin exchange, software en hardware.
  2. Doe van te voren goed onderzoek naar welke cryptomunten je wilt gaan kopen. Bekijk daarbij patronen, trends en ontwikkeling van verschillende munten. Het is belangrijk dat je de juiste momenten kiest voor het aan- en verkopen van munten.
  3. Kies een exchange waarop je cryptocurrency gaat aankopen. Dit zijn sites waar je geld van een bankrekening kunt omruilen voor door jouw gekozen cryptomunten. Koop vervolgens die munten waarvan je verwacht dat de waarde gaat stijgen.
  4. Wanneer je winst maakt op de munten kun je de munten weer verkopen. Op die manier verdien je geld met cryptocurrencies.

Risico’s

Als je een aandeel koopt, schaf je daarmee een stukje van het onderliggende bedrijf aan. Bij cryptogeld ontbreekt zo’n intrinsieke waarde. De waarde wordt alleen bepaald door de vraag van speculanten. Stappen die eruit, dan kan het zo afgelopen zijn en ben jij dus ook je geld kwijt. Daarnaast kunnen je wallets online worden gehackt of kan de digitale sleutel zoekraken. Dan verlies je alle Bitcoins, of kun je er niet meer bij komen. Geen banken betekent namelijk óók geen toezichthouder waar je eventueel kunt aankloppen. De Autoriteit Financiële Markten (AMF) en De Nederlandsche Bank (DNB) zijn financiële toezichthouders en waarschuwen voor het kopen van crypo’s. De AFM raadt consumenten zelfs af te investeren in nieuwe cryptovaluta die niet onder haar toezicht vallen.

Ook interessant voor u