Rijkste mannen ter wereld in 2021

Er zijn heel veel mannen die een enorm kapitaal vergaard hebben over de afgelopen jaren. Er is hier een onderscheid die je kunt maken tussen de ‘oude’ rijken en de ‘nieuwe’ rijken. Het is opvallend dat voornamelijk de tech-giganten de absolute toplijst domineren, zoals Amazon.com, Facebook, en Microsoft.

Rijkste man

Tesla-baas Elon Musk is inmiddels de rijkste man op aarde, maar wie volgen daarna? Wij zetten de top tien van rijkste mensen op een rij op basis van de geüpdate Bloomberg Billionaires Index.

We hebben het hier over miljarden! De rijkste mensen van de wereld hebben we hieronder opgesomd voor jou.

1. Elon Musk

Een nieuwe koerssprong van Tesla heeft van topman Elon Musk de rijkste mens ter wereld gemaakt. Hij vertegenwoordigt nu een waarde van 185 miljard dollar (151 miljard euro). Dat is 1 miljard dollar meer dan Jeff Bezos van internetgigant Amazon, die sinds 2017 bovenaan de lijst van rijkste mensen stond.

2. Jeff Bezos

Jeff Bezos (53) is de oprichter en grootste aandeelhouder van ’s werelds grootste online retailer Amazon. In 2019 had dit bedrijf een omzet van 280,5 miljard dollar en een nettowinst van 11,6 miljard. Hij is ook de oprichter van ruimtevaartbedrijf Blue Origin en eigenaar van The Washington Post. Verder heeft hij geïnvesteerd in bedrijven als Google, Airbnb, Twitter en Uber.

3. Bill Gates

Bill Gates stond jarenlang op nummer 1 in deze lijst. Veel mensen denken dat hij naar beneden is gegaan omdat hij veel geld heeft gedoneerd aan goede doelen. Sinds de coronacrisis is ook veel geld gespendeerd aan de ondersteuning van vaccinatie’s, met een speciale focus op het eerlijk verspreiden van het vaccin over de armere landen op de wereld.

4. Mark Zuckerberg

Deze man kent waarschijnlijk iedereen. De oprichter van Facebook is met zijn 36 jaar de jongste miljardair in de top tien van rijkste mensen op aarde. De sociale netwerksite werd in 2004 opgericht door Mark Zuckerberg en mede-oprichters Dustin Moskovitz, Chris Hughes and Eduardo Saverin.

5. Bernard Arnault

Bernard Arnault (68) is in zijn geboorteland Frankrijk de rijkste man. Arnault is oprichter en bestuursvoorzitter van Louis Vuitton Moët Hennessy, ’s werelds grootste maker van luxegoederen. Het bedrijf had in 2019 een omzet van 53,7 miljard euro.

6. Zhong Shanshan

Met een vermogen van 64 miljard euro verdient de Chinese Zhong Snansan zeker een plek in deze lijst. De 66-jarige Zhong, rijk geworden met onder meer mineraalwater en vaccins.

7. Warren Buffett

De 87-jarige Warren Edward Buffett is een Amerikaans zakenman en investeerder. Hij is directeur en grootaandeelhouder van Berkshire Hathaway en wordt door fans ‘Het Orakel van Omaha’ genoemd. Ondanks zijn hoge leeftijd staat Buffett nog steeds aan het roer van Berkshire.

8. Larry Page

Larry Page is een van de oprichters van Google en was CEO van Alphabet, het moederbedrijf van Google. Alphabet noteerde in 2019 een omzet van 161,3 miljard dollar en had daarvoor iets meer dan 103.000 medewerkers in dienst. Begin 2019 maakte Page en mede Google-oprichter Sergey Brin bekend zich terug te trekken uit de dagelijkse gang van zaken in het bedrijf.

9. Sergey Brin

Ook Sergey Brin staat in deze lijst. Samen met Larry page zijn  ze zoekgigant Google gestart. Indertijd gaven ze aan het volste vertrouwen te hebben in hun opvolger, Sundar Pichai, die op dat moment al directeur was van Google.

10. Larry Ellison

De tech ondernemer, goed voor een vermogen van 70 miljard dollar, gaat zijn personeel van de Larry Ellison Foundation in Londen naar verluidt inzetten om meer tijd te besteden om de corona pandemie te bestrijden.

Ook interessant voor u