Waarom kiezen voor huismerk cartridges?

Wist je dat cartridges in verschillende soorten en maten komen? Je kan de originele cartridges kopen, maar je kan er ook voor kiezen om voor het huismerk te gaan. Vaak wordt hierbij nog gedacht dat het minder van kwaliteit is of niet goed is voor de printer. In deze blog vertellen we jou graag waarom je heel goed kan kiezen voor het huismerk. Lees je mee?

Een cartridge is een belangrijk onderdeel van de printer bij jou thuis of op het werk. Een printer print natuurlijk bedrukt papier en hiervoor is inkt nodig. Deze inkt komt uit de cartridge. Je hebt vaak twee inktpatronen in jouw printer. Namelijk zwart en kleur. Wie regelmatig print weet ook dat een cartridge dan best snel op kan gaan. Daarom is het slim om even verder te lezen over cartridges van het huismerk. Want na het lezen van deze blog hoef je je geen zorgen meer te maken over het gebruik van huismerkcartridges.

Voordelen huismerk cartridges

Allereerst is het goed om eens te kijken naar welke voordelen er zitten aan cartridges van het huismerk. Met het huismerk bedoelen we merken die niet direct te koppelen zijn aan een merk dat printers fabriceert, zoals HP. Deze cartridges worden namelijk juist door derden gefabriceerd. En hierdoor bespaar jij flink wat geld. Die besparing kan namelijk wel op lopen tot 70%. Dat komt omdat printers vaak niet zo heel erg duur in aanschaf zijn. Om toch omzet te generen vragen deze bedrijven meer geld voor hun cartridges. Maar daar trap jij niet meer in!

Een ander voordeel van huismerk cartridges is dat het meer duurzaam is. Dat komt omdat de cartridges van een huismerk vaak originele cartridges zijn die gerecycled. Deze worden door gebruikers ingeleverd op bepaalde plekken. Denk aan die kartonnen dozen bij de supermarkt, in winkelcentra of bij tuincentra. Deze worden vervolgens weer gevuld door bedrijven en doorverkocht. Betaalbaar én duurzaam dus!

Kwaliteitsverschil

Een ander vooroordeel van mensen is dat mensen vaak denken dat ze dan moeten inleveren op kwaliteitsverschil. Maar van kwaliteitsverschil is geen sprake. Dat komt omdat de inkt professioneel wordt toegevoegd aan de herbruikbare cartridges. Het zijn dus originele cartridges en er wordt gebruik gemaakt van professionele inkt. Hierdoor kun je rekenen op de juiste kwaliteit als het aankomt van jouw printjes.

Sterker nog; het zal je waarschijnlijk opvallen als je cartridges van het huismerk gaat gebruiken dat er vaak meer inkt in zit. Hierdoor kun je dus veel langer gebruikmaken van een cartridge voordat je ze weer moet inleveren bij een inleverpunt.

Garantie

Er zijn soms ook mensen die denken dat de garantie van de printer verloopt op het moment dat je een huismerk cartridge gebruikt. Maar dit is absoluut niet waar. Het is namelijk zelfs zo dat het wettelijk verplicht is aan fabrikanten om het gebruik van huismerken toe te staan. Je kan het vergelijken met jouw koffiezetapparaat. De fabrikant van het koffiezetapparaat mag niet bepalen welke koffie jij gebruikt bij het zetten van een kopje koffie.

Wil je nog iets anders goeds doen met je lege cartridges? Dan kan je ze ook inleveren voor de CliniClowns. 

Ook interessant voor u