De populairste honden memetokens van 2021

Iedereen houdt wel van honden en hondenmemes. De laatste jaren zijn memecoins op basis van honden enorm populair geworden. Naast Dogecoin heb je ook de Japanse Inu hond die vaak als thema voor meme coins gebruikt wordt. In dit artikel bespreken we een aantal van deze meme honden coins. We bespreken wat ze zijn en waar je ze kan kopen en of ze de moeite waard zijn om in te investeren.

 

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin is misschien wel de bekendste meme coin in de hele cryptomarkt. Aanvankelijk werd Dogecoin niet beschouwd als een serieus project maar als grap of meme van programmeur Billy Markus. Hij creëerde de “doggish coin” als een parodie op fel stijgende cryptomarkt. De technische structuur van Dogecoin is gebaseerd op de Litecoin. Niettemin, gestart als een eenvoudige grap, won Dogecoin snel aan populariteit onder de crypto-enthousiastelingen. En dat allemaal dankzij de steun van Tesla- en SpaceX-oprichter Elon Musk, die inmiddels de bijnaam “Doge Father” heeft gekregen, hoewel het nog onbekend is hoeveel Dogecoins Musk bezit. Elke tweet van Musk verhoogt de waarde van Dogecoin naar nieuwe all-time-highs en genereert duizenden dollars aan winst voor de houders van de meme coin. Is het kopen van Dogecoin dan een goede investering? We kunnen helaas niet in de toekomst kijken, maar feit is wel dat Dogecoin een marktkapitalisatie heeft van meer dan 30 miljard dollar. Dogecoin is de grootste memecoin en is tegenwoordige te koop op de grootste Amerikaanse cryptoplatformen, zoals Coinbase en Binance. In Europa kun je Dogecoin gemakkelijk kopen bij Anycoin Direct, meest betrouwbare cryptobroker van Europa.

 

Keanu Inu (KEANU)

De explosieve prijsgroei van Dogecoin maakte de weg vrij voor soortgelijke cryptocurrencies vernoemd naar Japanse “inu” (honden) van verschillende rassen. Eén deze coins is Keanu Inu. Op het eerste gezicht lijkt het erop dat Keanu Inu gewoon weer een meme token is. Desondanks beweren de ontwikkelaars dat Keanu Inu de ambitie heeft om de nadelen van memecoins te verhelpen en unieke voordelen aan te bieden zoals liefdadigheidssteun en gunstige beloningen voor distributie en staking.

 

Shiba Inu (SHIB)

Shiba INU is een andere honden meme token die snel groeit. Onmiddellijk na de lancering, kon je Shiba Inu al kopen op grote beurzen als Huobi, Binance en OKEX. Slechts een dag na de lancering, bereikte het handelsvolume van de munt al een paar miljard dollar. Shiba Inu wordt ook wel de “Dogecoin killer”genoemd.

 

Hoge Financiën Munt (HOGE)

HOGE is een munt die DeFi (gedecentraliseerd bankieren) ondersteunt. Het Hoge Finance project positioneert zijn token als “Like DOGE, but DeFi.” Hoge Finance token is niet direct gerelateerd aan DOGE, maar er zijn hier toch overeenkomsten: net als bij Dogecoin, hadden de ontwikkelaars gewoon plezier in het creëren van een meme token. Er waren geen verwachtingen dat het iets serieus zou worden. Volgens de oprichter werd besloten om het project te creëren na het “pompen” van DOGE door Elon Musk. De ERC-20 gebaseerde honden meme cryptocurrency, beschouwd als de DeFi versie van DOGE, heeft een zeer uitgesproken #hogearmy fanbase.

Ook interessant voor u