Frank en Rogier vermogen

Je huis verbouwen voor een prikkie? Dat is geen probleem voor het presentatie duo Frank & Rogier. Zij deden het op televisie aan de lopende band. Maar zelf hebben ze best een extravagante levensstijl. Zo lopen ze altijd in dure kleding en zien er op en top verzorgd uit. Hoe doen ze dit? Waar halen deze twee presentatoren hun geld vandaan en hebben ze ook vermogen achter de hand?

Wie zijn Frank & Rogier

Frank & Rogier is een Nederlands presentatieduo bestaande uit Frank Jansen (Rotterdam, 10 maart 1946) en Rogier Smit (Leiderdorp, 15 september 1974). Het duo is voornamelijk bekend van hun televisieprogramma Paleis voor een Prikkie. Het flamboyante stel Frank Jansen en Rogier Smit stal de show met hun enthousiasme en vriendelijkheid in het programma Steenrijk, Straatarm. Hierin ruilde het stel een week van huis met een gezin dat beschikt over een laag inkomen. Ze besloten vervolgens met de weinige middelen die ze hadden het huis op te knappen. De (919.000) kijkers waren hierover zeer positief. Niet gek dat ze niet veel later een eigen programma mochten maken: Paleis voor een Prikkie. Dit was in Nederland een groot succes. De eerste aflevering werd gezien door 926.000 kijkers en was daarmee een van de best bekeken programma’s van die avond. De afleveringen die volgden, bleven relatief hoog scoren, zodat een tweede, derde en vierde seizoen volgden

Paleis voor een Prikkie

Paleis voor een prikkie is een Nederlands televisieprogramma dat uitgezonden wordt door SBS6. Het format bestaat uit twee presentatoren die op bezoek gaan bij mensen die het minder breed hebben en hun huis onder handen zouden willen nemen. De presentatoren praten met de mensen over hoe ze in die situatie zijn terecht gekomen. Ondertussen proberen ze te achterhalen wat de smaak is van de mensen. Vervolgens krijgen de presentatoren een budget van 250 euro waar ze het huis van op moeten knappen. Ze proberen meubels en andere woonaccessoires voor zo min mogelijk geld te vinden; ze doen dit door via Marktplaats gratis spullen op te halen en langs te gaan bij diverse kringloopwinkels. De presentatie was van 2018 tot en met 2019 in handen van het duo Frank Jansen en Rogier Smit. Het was voor veel fans van het programma een enorme schok dat Frank & Rogier in 2020 besloten niet langer de presentatoren zijn van Paleis voor een Prikkie. Het kijkcijferduo van SBS vertrok naar concurrent RTL. De Brabantse interieurontwerpers Brian en Peer namen het stokje van hen over. Frank en Rogier maken nu een programma voor RTL dat heet Frank en Rogier Checken In.

Wat verdienen Frank & Rogier

Maar wat verdient het om zo’n kijkcijferduo te zijn? Het schijnt dat het salaris van Frank Jansen en Rogier Smit rond de €400.000 euro per jaar ligt voor hun diensten bij RTL. Dat is behoorlijk wat geld. Maar dit doet RTL natuurlijk niet voor niets. Ze willen dit gouden duo niet opnieuw verliezen aan bijvoorbeeld SBS. Het jaarinkomen van Frank & Rogier is dus €400.000 euro. Dit betekent dat ze per maand €33.333,33 euro verdienen, per dag €1.094,69 euro en per uur €191,57 euro. Op dit moment verkeren Frank en Rogier in een huwelijkscrisis, het is daarom onduidelijk of hun huidige financiële situatie nog lang hetzelfde zal blijven.

Wat is het vermogen van Frank en Rogier?

Frank en Rogier hun vermogen is niet exact bekend op dit moment, maar het zal hoogstwaarschijnlijk boven de €2.500.000 liggen. Het presentatie duo bezit namelijk naast een riant appartement in Den Haag een prachtig vakantiehuis aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Dit vakantiehuis wordt boven de €1.000.000 geschat. Niet echt een paleis voor een prikkie… Gezien de omvang en de grootte van het appartement in Den Haag (twee slaap- en badkamers), zal de waarde daarvan vermoedelijk hoger liggen dan €500.000. Maar dit gaat alleen nog over hun gezamenlijke vermogen. Rogier bezit zelf namelijk een ander pand in Den Haag wat hij momenteel verhuurt. In 2007 kocht hij dit pand voor slechts €240.000, en de overwaarde alleen al wordt op meer dan €1.000.000 geschat. Het grootste deel van hun vermogen zit dus in al het vastgoed dat zij bezitten. Hiernaast zullen ze waarschijnlijk ook spaargeld hebben, maar de hoogte van hun spaarsaldo is niet bekend.

Hoe hebben ze elkaar ontmoet?

Ondanks het forse leeftijdsverschil zijn de 71-jarige Frank en de 43-jarige Rogier al zo’n zeventien jaar samen. Een gemeenschappelijke kennis van de twee zorgde ervoor dat de mannen op een koude januari-avond in 2002 hun eerste afspraakje hadden. Frank kan zich de avond nog goed voor de geest halen. “Een gemeenschappelijke vriendin vond dat wij eens met elkaar moesten daten. Dat lijk mij een goed idee”, vertelt Frank aan weekblad Story. “Ik had Rogier weleens gezien en vond hem een lekker hapje. Toen zijn we iets gaan drinken in een kroeg.”

Frank & Rogier gaan scheiden

Afgelopen jaar waren Frank & Rogier vaak in het nieuws, niet omdat ze een nieuw programma gaan presenteren, maar omdat ze gaan scheiden. Begin oktober 2020 werd bekend dat de twee mannen tijdelijk afstand van elkaar hebben genomen. Frank vertrok naar hun stulpje in Zuid-Frankrijk om het winterklaar te maken, Rogier gaf er de voorkeur aan om in Den Haag te blijven. In de media ging het gerucht dat Rogier het financieel niet zou redden na zijn breuk met Frank. Op Instagram maakte Rogier duidelijk hoe hij aan zijn geld komt en vertelt over de pandjes die hij heeft en de overwaarde die deze panden hebben.

Ook interessant voor u