4 slimme manieren om stinkend rijk te worden

Geld maakt niet gelukkig, zegt men wel eens. Maar het is wel verrekte handig. En je kunt er maar beter te veel van hebben, dan te weinig. Hoe je zorgt voor een dikke bankrekening? Nou, met deze vier slimme manieren om rijk te worden bijvoorbeeld. Plus een flinke dosis doorzettingsvermogen en de capaciteit om verstandige beslissingen te nemen.

Ga beleggen

Investeer geld in aandelen, obligaties of andere beleggingssoorten. Wanneer je in de juiste initiatieven belegt, kan je dat een hele mooie winst opleveren zonder dat je er actief iets voor hoeft te doen. Leg je duizend dollar in een partij, waarvan de waarde met zeven procent omhoog gaat. Dan levert je dat zo zeventig euro op. Hoe meer geld je investeert, hoe meer je ervoor terug kunt krijgen. Maar het is dan wel van belang dat je de juiste keuzes maakt en met je volle verstand investeringen doet Maak je een verkeerde keuze, dan raak je je geld juist kwijt.

Investeer in vastgoed

De waarde van onroerend goed schiet omhoog. Het woningentekort neemt naar verwachting alleen maar toe. En dat belooft gouden tijden voor de vastgoedsector. Steek je geld daarom in huizen die je kunt verhuren, of investeer in een stuk grond dat je kunt ontwikkelen tot bouwgrond. Waarschijnlijk kun je hier veel meer geld uithalen dan je erin hoeft te stoppen. Natuurlijk is succes nooit helemaal gegarandeerd. De economie kan zomaar weer in elkaar donderen. Maar die kans is echt heel klein.

Ga slim met je geld om

Rijkdom is niet alleen veel geld hebben en over de balk smijten. Het is juist rijkdom als het je de vrijheid geeft om te doen wat je wilt en een zorgeloos leven te kunnen leiden. Daarom is het belangrijk om slim met je geld om te gaan en goed te sparen. Wanneer je bent uitbetaald, zet dan meteen een deel van je salaris opzij dat je in principe niet nodig hebt om te kunnen leven. Koop geen domme dingen die snel in waarde dalen en doe geen onnodige uitgaven, maar geef jezelf wel genoeg om te kunnen genieten. Ondertussen groeit je spaarrekening gestaag. Gaat je wasmachine kapot? Heb je zo een nieuwe. Wil je een wereldreis maken? Koffers pakken en gaan!

Wees creatief

Dit zijn natuurlijk relatief bekende wegen om veel geld bij elkaar te krijgen. Maar je kunt veel creatiever zijn dan dat. Bedenk bijvoorbeeld een nicheproduct dat je op de markt brengt, ga gokken in live casino’s en benut je talenten. Bruno Mars, J.K. Rowling en Doutzen Kroes hadden ook geen advocaat moeten worden. Zij zijn gemaakt voor hun rol als zanger, schrijfster en model. En juist dáárom verdienen ze er zoveel geld mee. Dus voor je gaat ondernemen, gaat gokken of je passie achterna gaat; bedenk dan wel even of je hier echt voor geschikt bent. Maar wie weet ligt er een gouden toekomst voor je in het verschiet.

Ook interessant voor u