Bitcoin anno 2019: zet het succes zich voort?

Bitcoin leek een tijdje nog niet op zijn piek te zitten. Had je Bitcoins, dan had je geluk, want de waarde bleef maar stijgen. Een beetje zoals de huizenprijzen in Amsterdam. Toch werd in 2018 opgemerkt dat ook de waarde van deze cryptocurrency niet enkel positief kon groeien, maar ook een daling kon meemaken. Hoe het nu staat met de koers an de Bitcoin, en wat experts verwachten dat er zal veranderen in 2019, lees je in dit artikel.  

Even opfrissen: cryptocurrency

Cryptocurrency is een digitale munteenheid die vak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor reguliere geldsoorten. De eerste, grootste en meest bekende is de Bitcoin. Een verzamelnaam voor alle andere online geldsoorten -afgezien van Bitcoin dus- is Altcoin. Deze betalingsmethode wordt steeds populairder, zeker onder millenials, en is dus onmisbaar voor jouw nieuwe webshop. Je laat hiermee ook zien dat je met de tijd meegaat.

De laatste jaren

Hoewel eind 2017 de munt zich nog in een stijgende lijn bevond, keerde het tij in 2018 gauw om. Voor het eerst sinds de introducering van de munt maakte de koers een sterke daling mee.

Kortom, omdat de Bitcoin maar bleef dalen waren de verwachtingen van de digitale munt voor 2019 niet al te hoog. Echter, zeggen cryptospecialisten, is het belangrijk niet hoop te verliezen. Er zijn zeker nog groeimogelijkheden en er valt zeker nog steeds veel geld te verdienen met Bit- of Altcoins. En de mogelijkheden met Bitcoins zijn, nog steeds, ontelbaar: tegenwoordig kun je je etentje betalen met je digitale wallet, naar de bioscoop met je cryptocurrency en zelfs gokken met Bitcoin.

Omdat de Bitcoin in 2018 best een daling meemaakte, was het niet zeker wat 2019 de munt zou brengen. Toch denken experts dat er in 2019 een herstel voor Bitcoin zal zijn. En volgens Mike Kayamori, ceo van de Japanse fintechfirma en cryptoruilbeurs Quoine, zal 2019 zelfs meer brengen dan enkel herstel. Hij verwacht dat in2019 Bitcoin een all-time high zal bereiken. Of hij dat enkel zegt omdat hij daar zelf ook belang bij heeft, is niet zeker.

Of Bitcoin nou opnieuw succesvol zal zijn in 2019 als op zijn hoogtepunt, de tijd zal het leren, maar we hopen het in ieder geval van harte.

Ook interessant voor u