De kans op een woningbraak verkleinen? Deze stappen kun je ondernemen!

Niemand wil eraan denken dat er in zijn huis wordt ingebroken. Toch is het een zeer reële mogelijkheid. Er zijn stappen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te verkleinen, en in dit blogbericht worden er een paar behandeld. Door deze tips te volgen kun je helpen je huis veilig te houden voor inbrekers.

Controleer je sloten

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je huis inbraakveilig te maken is het controleren van je sloten, dit kun je bijvoorbeeld laten doen door Slotenmaker Amsterdam. Als je een reservesleutel hebt, laat die dan niet buiten liggen onder een deurmat of in een bloempot. Dieven kennen alle verstopplekken voor reservesleutels. Je kunt hem het beste aan een vertrouwde buurman of vriend geven.

Laat je huis er bewoond uitzien

Als je op vakantie gaat, is het belangrijk om je huis er bewoond uit te laten zien. Dit zal inbrekers afschrikken om te proberen in te breken. Laat een buurman zijn auto op je oprit parkeren en je post ophalen terwijl je weg bent. Je moet ook lampen op tijdschakelaars zetten, zodat ze gedurende de dag en nacht op verschillende tijden aan en uit gaan. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is, zelfs als er niemand is.

Installeer een alarmsysteem

Het installeren van een alarmsysteem is een van de beste manieren om je huis inbraakwerend te maken. Als inbrekers een alarmsysteem zien, zullen ze minder snel proberen in te breken, omdat ze niet het risico willen lopen dat het alarm afgaat. Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen verkrijgbaar, dus kies er een die past bij je behoeften en budget.

Houd waardevolle spullen uit het zicht 

Als een inbreker van buitenaf waardevolle spullen in je huis kan zien, zullen ze eerder inbreken omdat ze weten dat er binnen iets te stelen valt. Bewaar waardevolle spullen zoals sieraden, elektronica en contant geld dus uit het zicht en op een veilige plaats waar inbrekers ze niet kunnen vinden. Een goede vuistregel is om alles van waarde te bewaren in een kamer zonder ramen, zodat niemand het van buitenaf kan zien.  

Gebruik verlichting met bewegingssensor 

Inbrekers houden niet van licht, omdat ze dan beter zichtbaar en makkelijker te pakken zijn. Het installeren van bewegingssensor lampen rond je woning is dus een uitstekende manier om hen af te schrikken om in te breken. Deze lampen gaan automatisch aan wanneer iemand je eigendom nadert, waardoor het voor inbrekers moeilijker wordt om onopgemerkt te werk te gaan. 

Ook interessant voor u