Dakwerken gepland? Denk aan alle aspecten

Een dak boven je hoofd hebben is goud waard. Deze uitspraak is meer dan waar. Een dak vormt namelijk de meest belangrijke bescherming tegen regen, wind of koude. Bovendien heeft het dak op je huis ook een esthetische waarde. Het bepaalt namelijk het uitzicht van je woning. Reden te meer dus om goed zorg te dragen voor je dakbedekking. Heb je een herstelling of vernieuwing gepland? Denk dan zeker na over alle verschillende aspecten. Zo zit er een sterk verschil in de behandeling van platte of schuine daken, en ook qua materiaal kan je heel wat kanten uit. Ga hiervoor ten rade bij een expert, en geef je dak de zorg die het verdient.

Platte vs hellende daken

Zit je met een lek in het dak, is het volledig aan vervanging toe of wil je jouw huidige dakbedekking gewoon vernieuwen? Wees je er dan van bewust dat er een verschil bestaat tussen de werken aan een plat en een hellend dak. Afhankelijk van het type dak wordt een andere techniek toegepast en andere materialen gebruikt. Zo zal een plat dak doorgaans worden bedekt met roofing. Het is een duurzame en kwalitatieve oplossing die jouw dak tot wel 30 jaar beschermd tegen alle weersomstandigheden: zonnestralen, regen, hagel of stevige wind zijn niks tegen de roofing op je dak. Staat er een hellend dak bovenop je woning? Dan is de kans groot dat het bedekt is met dakpannen, -leien of -platen. Ook rieten daken zien we geregeld in het straatbeeld verschijnen. Dit vraagt uiteraard om een hele andere techniek dan de roofing van een plat dak. Gelukkig weten dakexperts hoe ze jouw dak het best aanpakken, en geven ze het nodige advies bij een herstelling of vernieuwing van het dak.

De verschillende soorten isolatie

Wil je jouw woning energiezuiniger maken met de juiste isolatie? Dan is een dak- of zolderrenovatie de ideale oplossing. Het isolatiemateriaal en de manier van isoleren verschilt echter sterk van dak tot dak. Bij een hellend dak wordt bijvoorbeeld vaak de voorkeur gegeven aan minerale wol. Het neemt relatief weinig plaats in, en heeft bovendien een geluiddempend effect. Deze wol wordt aan de binnenkant van het hellend dak geplaatst. Wordt jouw hellend dak aan de buitenkant geïsoleerd? Dan zijn PIR-platen een perfect alternatief. In tegenstelling tot minerale wol zijn deze platen vochtbestendig, wat ze rot- en schimmelvrij maakt. Ook voor de isolatie van platte daken krijgen deze PIR-platen de voorkeur. Zoals je ziet, houd je best rekening met het type dak, de verschillende materialen en mogelijkheden voordat je van start gaat met je dakisolatie.

Ga voor een ijzersterke partner in dakwerken

Je dak vernieuwen, herstellen of isoleren is geen klus die in één dag geklaard is. De werken zelf zijn een job van lange adem, maar daar blijft het niet bij. Er gaat heel wat analyse aan vooraf, zoals de beschrijving van de huidige toestand, de beslissing over de materialen en de kostenraming. Ook na de dakwerken ligt er nog administratie op je te wachten omtrent de subsidies. Waarschijnlijk zijn dat niet de zaken waar je zo naar uitkijkt. Bij Kijzer Dakwerken hoef jij je hier niets van aan te trekken. De medewerkers nemen al jouw administratie over subsidies en andere aanvragen in hun handen, zodat jij volop kan genieten van jouw nieuw dak. Ben je benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met hen, of lees er meer over op de website.

Ook interessant voor u