Alles wat je moet weten over het schrijven van een Carol 

Als je op zoek bent naar een leuke en creatieve manier om de kerst vreugde te verspreiden, waarom schrijf je dan niet je eigen kerstlied? Het schrijven van kerstliederen is een geweldige manier om in de kerstsfeer te komen en wat feestelijk plezier te hebben. Bovendien kun je je meesterwerk nog jaren delen met vrienden en familie! Maar laten we eerst eens kijken wat er nodig is om een geweldig kerstlied te schrijven 

Kies je onderwerp 

De eerste stap bij het schrijven van je perfecte kerstlied is beslissen over het onderwerp. Wil je een traditioneel religieus kerstlied maken of iets moderners? Zoek je iets grappigs of iets sentimenteels? Denk na over de boodschap die je wilt overbrengen voordat je begint te schrijven – dat zal je helpen bij het schrijven van je liedje 

Creëer je melodie 

Als je eenmaal het onderwerp van je kerstlied hebt gekozen, is het tijd om de melodie van je lied te ontwikkelen. Of het nu pakkend is of langzaam en melodieus, zorg ervoor dat de melodie standhoudt over meerdere coupletten en refreinen. Het moet ook memorabel genoeg zijn dat mensen het zich gemakkelijk zullen herinneren nadat ze het één keer gehoord hebben. De melodie van je kerstlied is bepalend voor het succes, dus overhaast dit deel van het proces niet! 

Schrijf je tekst 

Nu komt het leuke gedeelte – woorden bij die melodieën zetten! Als je teksten voor je kerstlied schrijft, probeer ze dan niet te lang of ingewikkeld te maken; eenvoudige rijmpjes zijn meestal het beste bij het maken van vakantieliedjes. En als het mogelijk is, probeer dan ook wat traditionele kerstzinnen in je tekst te verwerken; die kunnen je lied een extra beetje vakantiegevoel geven. Vergeet tenslotte de grammaticaregels niet; zorg ervoor dat al je zinnen compleet en correct zijn voordat je ze met anderen deelt!  

Gebruik de juist instrumenten

Het gebruiken van de juiste instrumenten voor jouw kerst hit is essentieel. Je wil wel iets kiezen wat goed binnen de kerstsfeer past. Kies daarom bijvoorbeeld voor een piano of keyboard en gitaar. Deze instrumenten vind je uiteraard bij Maxiaxi!

Ook interessant voor u