Vijf tips om goedkoper te leven als student!

Als student is het vaak lastig overleven. De torenhoge prijzen van vrijwel alles maken het bijna onmogelijk om te kopen wat je wil, voornamelijk als je hiernaast ook nog wil uitgaan. Toch is dit iets dat echt bij je studententijd hoort, dus raden we zeker aan dit te blijven doen. Door de volgende vijf tips toe te passen, moet het mogelijk zijn!

1. Maaltijden delen

Je studententijd gaat natuurlijk over school, maar ook over sociale contacten. Een manier om deze contacten te benutten, is door samen te eten. Hierdoor onderhoud je deze contacten niet alleen erg eenvoudig, je bespaart ook nog eens in kosten. Vaak is het dat hoe meer je maakt, hoe goedkoper de kosten worden, vooral als je deze ook nog eens split. Je kunt ervoor kiezen eens per week samen te eten, maar je kunt het ook prima elke dag doen. 

2. Gebruik je financieringen

Iets wat we veel studenten nog zien doen, is toch de auto pakken. Natuurlijk is uitslapen heerlijk, maar de auto is echt een stuk duurder dan het gratis openbaar vervoer, dus lijkt de keuze snel gemaakt. Toch is dit niet de enige financiering die je als student kunt krijgen: ben jij een uitwonende student, dan ontvang je maandelijks een bedrag gestort op je rekening die past bij je situatie.

3. Ontvang kortingen

Het voelt als student soms alsof je niks mag doen: het is simpelweg te duur. Toch klopt dit niet helemaal. Studenten zijn de toekomst, zo realiseren zich ook veel bedrijven. Om deze reden zijn veel dingen toegankelijker gemaakt voor studenten. Je kunt bijvoorbeeld met je studentenpas korting krijgen bij de bioscoop en de meeste musea: sommige bezoek je zelfs zonder kosten! Een beetje slim plannen dus, maar dan kun je zeker nog dagjes weg.

4. Woonverzekering

De nachtmerrie van vrijwel elke student is om schade op te lopen aan diens eigendom of zelfs diefstal. Niet alleen heeft dit vaak emotionele waarde, je komt ook nog eens voor hoge kosten te staan. Het is daarom slim om een woonverzekering af te sluiten: per maand betaal je een klein bedrag, zodat deze eventuele kosten voor je worden weggenomen. Bij InShared kies je eenvoudig voor de verzekering die het best bij jou past. Kies jij voor een opstalverzekering of een inboedelverzekering?

5. Shop tweedehands

Het is een trend die we gelukkig op steeds meer vlakken zien plaatsvinden: tweedehands shoppen. Dit kan ook op veel gebieden uitgevoerd worden: of we het nou hebben over kleding, schoolboeken of iets anders – alles is tweedehands te vinden. De kosten liggen hier altijd veel lager, maar de kwaliteit is vaak hetzelfde. Eenvoudig besparen dus!

Blijf genieten!

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je studententijd de beste tijd van je leven is. Vergeet dus niet te genieten, zelfs als dat af en toe wat extra’s kost!

Ook interessant voor u