Een groot kantoor klein laten aanvoelen? Zo doe je dat!

Als jij de eigenaar van een groot kantoor bent, betekent dit waarschijnlijk dat je ook de eigenaar van een succesvol bedrijf bent. Dit is natuurlijk erg fijn, maar toch denk je ook met een positief gevoel op de tijd dat je bedrijf nog wat kleiner was, en daarmee je kantoor ook. Het gezellige gevoel van een klein kantoor werkt namelijk aanstekelijk. In deze blog geven we je drie tips die je kunnen helpen het gevoel van een klein kantoor te waarborgen. Probeer het zelf!

1. Centrale pauze

Het sociale contact van je kleine kantoor was het grootste voordeel: je wist van al je collega’s wat ze afgelopen weekend gedaan hadden en wat er in het algemeen bij ze speelde. Nu je kantoor zo groot is, heb je zelfs collega’s waar je alleen de naam van kent. Door een centraal punt aan te wijzen om pauze te houden, zorg je ervoor dat ook een grote groep collega’s weer met z’n allen samenkomt. Zo hou je dit gezellige halfuur er toch nog in: het is aan jou bij wie je gaat zitten!

2. Geen vaste plekken

We snappen dat organisatie bij een bedrijf erg belangrijk is, maar soms gaat het ten nadele van de spontaniteit van een kantoor. Wanneer je ervoor kiest niet met vaste plekken te werken, wisselt men automatisch af bij wie ze zitten. Hierdoor blijf je werken met al je collega’s en niet met een select groepje bij wie je afgesproken zit. Dit laatste helpt natuurlijk goed om een paar collega’s écht te leren kennen, maar op een kantoor is het ook juist fijn om lichtere contacten te hebben voor wat losse small talk bij het koffieapparaat. 

3. Werk met glas

Het gevoel van een kleiner kantoor zit hem niet alleen in het gevoel, maar ook in hoe je kantoor eruitziet. Wanneer jij tussen elke afdeling een wand hebt staan, zien collega’s elkaar nooit. Kies je ervoor te werken met glas, dan zorg je ervoor dat elke afdeling wel een eigen stuk heeft, maar alsnog transparant werkt. Is enige privacy bij jou toch gewenst, dan los je dit eenvoudig op met gordijnen!

Kato

Wil jij hulp ervaren met het inrichten van je kantoor, neem dan eens een kijkje op https://katoprojecten.nl/! Hier ontmoet je een specialist die jou kantoor als thuis laat voelen.

Ook interessant voor u