Waar moet je op letten bij een website?

Als bedrijf kom je tegenwoordig niet meer mee zonder een goede website. Het is de manier om nieuwe klanten te bereiken, maar het is ook een uitstekend punt om je product direct te verkopen. Maar, om dit effect te bereiken moet je wel voorzien zijn van een website die goed functioneert. Ben jij de volgende punten niet vergeten?

1. Content

Het belangrijkste voor je klant is hoe je website eruit komt te zien. Dit doe je door je website te vullen met pakkende content. Je zorgt voor gave visuals, aantrekkelijke banners, foto’s van je producten, SEO-vriendelijke teksten en nog veel meer. Het belangrijkste aan dit alles is dat je te werk gaat volgens een contentstrategie waarin vermeld staat waar je wat plaatst en wat het verwachte effect hiervan is. Tegelijkertijd is het ook belangrijk om je bedrijfsidentiteit in acht te houden: zo werk je enkel met je eigen kleuren, maar gebruik je ook het jargon waar je bekend mee bent. Zo herkennen klanten je direct en weet je ze te binden.

2. Gebruiksvriendelijkheid

Voor Google is het niet alleen belangrijk dat je website er aantrekkelijk uitziet: er zijn namelijk ook technische aspecten aan je gebruiksvriendelijkheid. Zo moet je website een hoge laadsnelheid hebben, maar moeten je foto’s ook de juiste kwaliteit bevatten. Daarnaast zijn er ook nog prestatie-eisen die helpen aan hoe goed je website scoort: weten bezoekers van je website precies te vinden wat ze willen, dan wordt je positie in Google ook verbeterd. 

3. Contact

Als laatste is het op een website tegenwoordig belangrijker dan ooit dat je direct contact kunt leggen met een bedrijf. Dit is gelukkig erg eenvoudig uit te voeren, door simpelweg je e-mail en telefoonnummer op een pagina op een website naar voren laten komen. Maar, contact gaat verder dan dit. Je social media promoten is ook een slimme stap, maar investeren in een AI chatbot die vragen direct kan beantwoorden werkt ook erg goed.

Website nodig?

Naast deze eisen zijn er nog talloze andere eisen waar je website aan moet voldoen. Wil je een website die gegarandeerd hieraan voldoet, dan raden we je aan in contact te raken met Best4U! Zij realiseren de perfecte website in 5 dagen, volledig volgens wens. Ervaar het zelf!

Ook interessant voor u