Sander Schimmelpenninck vermogen: hoeveel verdient de redacteur van Quote?

Hij is de hoofdredacteur bij Quote. Het is al weer twaalf jaar geleden, dat Jort Kelder weg ging bij het blad. Met Sander hebben ze een goede vervanger gevonden. Hij heeft uitstraling en een grote bek. Hij weet veel te brengen en doet het erg goed. Quote is een magazine wat een kijkje neemt in de keuken van de rijke miljonairs van ons land. Hij heeft gesprekken met de old school rijken en ook met de nieuwe rijken. Het is interessant om de verschillende verhalen te lezen welke verschijnen.

Vechten tegen de anonimiteit

Het zit Sander dwars, dat de rijken zo anoniem zijn. Hij schrijft er een boek over met Ruben van Zwieten. Hij is daarom ook graag journalist. Met vermogen komt ook verantwoordelijkheid is zijn mening. Terecht? In Zweden kan iedereen ieders inkomen en vermogen zien. Hier zijn ze transparant over alles. Transparantie is de basis tegen grote sociale problemen. De verschillende universums op aarde moeten gelijk zijn aan elkaar. Het universum van een rijke miljardair en ook het universum van de arme sloeber.

Geld is macht

Het belang van de economie wordt niet altijd goed begrepen. Het grote vermogen van een paar Nederlanders is wel belangrijk voor ons. Het is belangrijk om te zien hoe ze het gaan gebruiken en inzetten. Het moet gebruikt worden voor de juiste invloed en macht.

Fulltime banen voor vrouwen

Het is belangrijk voor vrouwen om meer te gaan werken. Veel vrouwen werken parttime, ook voordat ze kinderen krijgen. Bij Quote zijn er al lang geen vrouwelijke redacteuren geweest. Wel zijn er veel goede vrouwelijke freelancers. De interesse in het Nederlandse zakenleven is beperkt.

Zijn vriendin

Zijn vriendin heeft een heilig vuur en werkt bij het oesterbedrijf van haar vader en van haar oom. Ze gaat het overnemen. Ze is er vol passie mee bezig. Haar privé en werk lopen sterk door elkaar.

In het kort

Hij is ondernemer en journalist. Geboren in Hengelo in 1984. Hij studeerde rechten in Milaan en Rotterdam. Hij werkte drie jaar als advocaat in Amsterdam. Hij heeft een pizzarestaurant gehad en werd later redacteur bij QUote in 2016. Hij woont in AMsterdam en met zijn vriendin in Göteborg (Lotta Klemming).

Ook interessant voor u