Waar kopen Nederlanders hun cryptovaluta?

Cryptocurrency. Deze digitale munteenheid wordt steeds vaker gebruikt als alternatief voor de reguliere geldsoorten. Zoals de euro. In Nederland heeft het inmiddels de officiële status van ‘ruilmiddel’. Ruilen wordt dan ook flink gedaan op de cryptobeurzen. Maar waar kopen de meeste Nederlanders hun cryptovaluta? Hoe werkt dat? En waarom juist bij die partij? Lees verder voor de antwoorden.

Crypto kopen bij Bitvavo

Een website waar veel Nederlanders cryptocurrency kopen? Dat is Bitvavo. Dit is een handelsplatform waar je meer dan vijftig verschillende digitale valuta kunt aankopen. Én kunt verkopen. Het is één van de meest populaire partijen in Nederland om dat te doen. Dat komt omdat het enerzijds erg gemakkelijk werkt. En het anderzijds bijzonder goed beveiligd is. Dat geeft een fijn gevoel.

Registreren en verifiëren

Je begint met je registratie. Daarbij vul je een aantal gegevens in. Vervolgens krijg je een e-mail met een link. Als je hierop klikt, kun je aan de slag met het inrichten van je account. Zo kun je ervoor kiezen om een extra veiligheidsmaatregel te nemen. De zogenoemde 2FA. Ook wel de twee-stapsverificatie. Daarmee moet je niet alleen je wachtwoord invoeren om bij je portefeuille te kunnen. Je krijgt ook een code via SMS toegestuurd.

Identificeren tegen witwassen

Die stappen zijn om ervoor te zorgen dat mensen niet zomaar bij jouw portefeuille kunnen. Daarnaast is Bitvavo wettelijk verplicht om zijn gebruikers zich te laten identificeren. Aan de hand van een identiteitsbewijs of paspoort. Dit is het geval wanneer zij bedragen van meer dan 2.500 euro aan willen kopen. De identificatie helpt witwaspraktijken via crypto te voorkomen.

Euro’s storten in je wallet

Zodra je je registratie hebt volbracht, kun je euro’s storten in je Bitvavo-wallet. Hiervoor moet je eerst je telefoonnummer verifiëren. Vervolgens kun je ‘euro’s storten’. Deze knop zie je in je dashboard. Kies het bedrag in euro’s. Minimaal één euro, maximaal van 10.000 euro. En selecteer vervolgens een van de betaalmogelijkheden. Zoals iDeal. Je kunt verder de stappen volgen op je scherm.

Euro’s omzetten in crypto

Wanneer de transactie gereed is, verschijnt het bedrag op jouw account. De euro’s kun je nu omzetten in een cryptovaluta naar keuze. Ook dit doe je weer via je dashboard. Je klikt op de gewenste cryptomunt en deze wordt gekoppeld aan een waarde in euro’s. Voor die bedragen kun je ze kopen. Dit gaat heel gemakkelijk. Maar lees je eerst wel even in in de digitale munten. Zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Crypto inwisselen voor euro’s

Wil je de cryptovaluta weer inwisselen voor euro’s? Dan kun je dat doen door het cryptogeld te selecteren in jouw dashboard. Klik vervolgens op de mogelijkheid ‘verkopen’. Hierbij kun je ook de aantallen kiezen die je wilt verkopen. Je krijgt het bedrag in euro’s direct in je Bitvavo-wallet. Vanaf daar maak je ze weer over naar jouw rekeningnummer. En zo heb je je euro’s weer bij de hand.

Handelen op de crypto-exchange

Bij Bitvavo heb je ook de mogelijkheid om de crypto exchange op te gaan. Wanneer je de cryptovaluta hebt gekocht, kun je daarmee naar een beurs. Denk bijvoorbeeld aan Binance. Vanuit je dashboard navigeer je naar de gewenste valuta, waarmee je wilt handelen. Bekijk de balans en klik op het aantal waarmee je de beurs op wilt. Meer daarover lees je op de website van Bitvavo zelf. Makkelijk? Nee. Uitdagend? Zonder meer!

Ook interessant voor u