Oude sieraden verkopen: hier kun je terecht

Als je bijvoorbeeld door een erfenis allerlei sieraden krijgt, dan zul je er in de eerste periode wellicht heel erg veel waarde aan hechten. Als je er een poosje naar gekeken hebt en er verschillende malen mee in je handen hebt gestaan, dan kan het zomaar zo zijn dat je toch niet alles wilt houden. Misschien wil je een gedeelte van het zilver of goud verkopen, maar waar kun je dat nou eigenlijk allemaal doen? We vertellen je in dit artikel meer.

Wat is de waarde?

Allereerst is het goed om erachter te komen wat de sieraden nou eigenlijk waard zijn. Je kunt bij Goudonline de waarde laten bepalen door een taxateur. Deze bekijkt hoeveel karaat het goud is, of het gemerkt is, of er eventuele edelstenen inzitten en of deze ook echt zijn. Daarnaast is het ook van belang te weten waar en wanneer het sieraard gemaakt is. Dit kan voor de uiteindelijke prijs echt een heleboel uitmaken. Ook Goudonline koopt sieraden in, dus wellicht is het meteen een goede match voor je. Als je toch op een andere manier wilt verkopen dan kun je met alle informatie die je hebt goed inschatten welke prijs je kunt krijgen. Overigens kun je ook bij een goed aangeschreven juwelier terecht om antwoorden te krijgen op jouw vragen met betrekking tot de sieraden.

Online verkopen via Marktplaats

Marktplaats is al heel wat jaren een populair platform om spullen op te kopen en verkopen. Je houdt alles zelf in de hand en de eventuele verkoop moet je dus ook zelf sluiten. Niet iedereen is happig op het zelf verkopen van sieraden via Marktplaats, gezien de vele oplichtingsverhalen die er rond gaan. Voel je je er wel prettig bij, dan moet je het gewoon doen. Zorg wel dat je je geld in handen hebt voordat iemand de deur uitgaat met het product, of kies voor Gelijk oversteken als je het op gaat sturen. Op deze manier weet je zeker dat je je geld gaat omdat dit wordt vastgehouden tot alles netjes is afgerond.

Online verkopen via Catawiki

Online Veilinghuis Catawiki is ook een veilige optie voor koper en verkoper. Deze website heeft een internationaal bereik. Je kunt een minimumprijs instellen en hiermee aangeven dat het sieraad voor een bedrag daaronder niet de deur uitgaat.  Indien er hoger wordt geboden dan is het verkocht en dien het op te sturen naar deze persoon. Catawiki ontvangt het geld en houdt dit een aantal weken vast, totdat het zeker is dat alles goed is aangekomen. Catawiki vangt altijd een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs bij een afgeronde verkoop, maar als er geen succesvolle verkoop is, dan betaal je dit niet.

Fysiek veilinghuis

Last but not least en nog steeds populair; een fysiek veilinghuis. Je hoeft als je daarnaartoe gaan eigen heel weinig zelf te doen. Men maakt de foto’s op een professionele manier en de taxateur neemt alles letterlijk onder de loep om de juiste prijs te bepalen. Een veilinghuis heeft meestal een grote klantenkring en weet precies aan wie ze het door jou ingebrachte sieraad wel zouden kunnen verkopen.

Ook interessant voor u