Is aanbrengen van raamfolie gemakkelijk?

Wil je graag raamfolie gebruiken, alleen weet je niet of dit voor je weggelegd is? Vaak wordt er gedacht dat het aanbrengen van raamfolie heel lastig is. Alleen is niets minder waar want voor iedereen is het mogelijk. Wel is het belangrijk dat je de stappen heel goed volgt. Hierdoor kun je eigenlijk niet de mist in gaan hiermee. Het is namelijk niet heel moeilijk maar wel een secuur klusje. In deze blog bespreken we de verschillende soorten raamfolie. Ook bespreken we het verschil tussen zelfklevend en statisch. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt voor raamfolie.

 

Welke soorten raamfolie zijn er?

Het uitzoeken van raamfolie kan nogal een overweldigend proces zijn. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten. Ook het aanbrengen kan verschillen. Laten we het eerst hebben over de verschillende soorten die beschikbaar zijn. Hieronder zullen wij een aantal opties opsommen:

 

?      Privacy: Woon je aan een drukke weg of kan er gemakkelijk jouw bad- of slaapkamer ingekeken worden? Dan is het gebruik van privacy folie aan te raden. Dit wordt ook wel eens anti-inkijk genoemd. Dit zorgt ervoor dat er niet meer zomaar naar binnen gekeken kan worden. Dit geeft een fijn gevoel als je bijvoorbeeld alleen woont of geen gordijnen hebt.

?      Zonwerend: In de zomer kan het heel snel opwarmen door de zon die op de ramen schijnt. Dan is het gebruik van zonwerend folie aan te raden. Hiermee houd je het binnen gemakkelijk op een koelere temperatuur. Het gebruik van zonwerend folie zorgt ervoor dat je niet constant de airco hoeft te laten draaien. Uiteindelijk zal dit dus ook geld besparen.

?      Verduisterend: Voor een goede slaapkwaliteit is het heel belangrijk dat de slaapkamer donker is. Alleen dan zal je lichaam genoeg slaaphormoon melatonine aanmaken. Is jouw slaapkamer niet donker? Dan is het gebruiken van verduisterende folie aan te raden. Hiermee creëer je een donkere kamer en zal je slaap verbeteren!

?      Isolerend: In de winter is het buiten en in huis een stuk kouder. Er komt nog veel kou en tocht via ramen en deuren naar binnen. Daarom is het goed om isolerend raamfolie te gebruiken tijdens deze periode. Hiermee voorkom je dat de warmte naar buiten verdwijnt en de kou naar binnen komt.

?      Veiligheid: Voor kleine kinderen en ouderen is het belangrijk dat er meer veiligheid is bij ramen. Bij een val tegen het raam kan het voorkomen dat het raam uit elkaar spat. Door het gebruik van veiligheidsfolie zal het raam niet overal naar toe vliegen maar bij elkaar blijven. Door de lijmlaag zal het folie namelijk de scherven bij elkaar houden.

 

Ben je nog op zoek naar één van de bovenstaande soorten? Bij Plakfoliewebshop hebben ze alles wat je maar wilt. Het assortiment is heel groot waardoor voor elk type raam iets te vinden is.

 

Wat is het verschil tussen zelfklevend en statisch?

Dan heb je ook nog het verschil tussen zelfklevend en statisch. Een zelfklevende variant heeft een lijmlaag en zal daarom iets moeilijker zijn met aanbrengen. Het aanbrengen is echter niet onmogelijk. Door gebruik van veel water zal het gemakkelijker worden. Dan is er nog de statische variant, deze plakt door statische elektriciteit. Deze variant is daarom gemakkelijker aan te brengen en ook heel simpel weer te verwijderen.

Ook interessant voor u