Zo hou jij je badkamer mooi

Als je een nieuwe badkamer hebt gekocht, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaat. Een van de manieren om je badkamer lang mooi te houden, is door de badkamer goed te onderhouden. De materialen blijven hierdoor langer mooi en zaken als de kitranden en voegen blijven langer behouden. Om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe badkamer mooi blijft, geven we je een aantal tips!

Gebruik milde schoonmaakmiddelen

Een van de meest belangrijke tips die we je kunnen geven is: gebruik milde schoonmaakmiddelen. Nou is dit natuurlijk een ruim begrip, maar het gaat vooral om speciale sanitair reinigers en allesreinigers. Deze schoonmaakmiddelen bevatten over het algemeen geen agressieve of bijtende stoffen en zijn daardoor heel geschikt voor het schoonmaken van de badkamer.

De badkamer ontkalken

De badkamer ontkalken is voor vrijwel niemand echt een hobby, maar toch moet je er af en toe aan geloven. Het kan dan heel verleidelijk zijn om een middel te pakken waarmee de kalk direct als sneeuw voor de zon verdwijnt, maar ook dit zijn vaak de wat agressievere middelen. We hebben daarom tips voor je om het kalkaanslag snel te verwijderen:

  1. Citroenzuur:

Citroenzuur klinkt misschien als een agressief middel, maar dat is het gelukkig niet. Het is een natuurlijk middel dat goed werkt om kalk te verwijderen. Je kunt dit vooral gebruiken voor het ontkalken van wastafels en tegels. Ook voor het ontkalken van kranen kun je het eventueel gebruiken, maar breng het dan niet direct op de kraan aan, maar eerst op een doek.

  1. Groene zeep:

Groene zeep is een echt huis-, tuin- en keukenmiddel dat je voor veel verschillende doeleinden kunt gebruiken. Een daarvan is het ontkalken van de badkamer. Het is een heel zacht middel waardoor het vooral voor het schoonmaken van kranen heel geschikt is.

  1. Voorkomen is beter dan genezen:

Wanneer je kalk kunt voorkomen, hoef je het ook niet te verwijderen. Als je het sanitair gebruikt hebt, kun je dit het beste nadrogen. Daarmee voorkom je al veel aanslag.

Handige schoonmaakmiddelen

Naast de ‘standaard’ sanitair reinigers, ontkalkende middelen en allesreinigers zijn er ook nog een aantal andere handige middelen die je goed kunt gebruiken voor het schoonmaken van je badkamer. Sterker nog, de kans is groot dat je deze middelen al in huis hebt. Er zijn namelijk verschillende huis-, tuin- en keukenmiddelen waarmee je jouw badkamer stralend schoon krijgt:

  1. Autowax: wanneer je het glaswerk in de badkamer eens grondig wil schoonmaken biedt autowax een uitkomst. Autowax heeft niet alleen een reinigende werking, maar legt ook nog eens een laagje over het glas heen. Hierdoor beslaat het voor een tot twee maanden niet meer.
  2. Wasverzachter: we hebben net benoemd dat je het beste geen agressieve middelen kunt gebruiken voor het ontkalken van de badkamer. Je kunt voor het schoonmaken van tegels wasverzachter gebruiken. Dit verwijdert namelijk kalkaanslag en zeepresten. Bovendien ruikt je badkamer ook nog eens lekker!

Wat kun je beter vermijden?

We benoemden net al even dat je agressieve schoonmaakmiddelen het beste kunt vermijden. Je zou misschien denken dat dit vooral geldt voor de luxe badkamers met natuurstenen waskommen en goudkleurige kranen. Maar dit geldt voor iedere badkamer, deze middelen beschadigen namelijk de materialen. Daarnaast adviseren we je ook om geen schuursponzen te gebruiken en ook microvezeldoekjes kunnen voor voornamelijk keramiek schadelijk zijn.

Ook interessant voor u