Glaszetten – Alles wat jij hierover moet weten in jouw eigen huis

Of je nu jouw ramen wilt upgraden of een prachtige glazen wand wilt creëren, het is essentieel om de basisprincipes van glas installatie te begrijpen. Ontdek in deze blog wat voor soorten glas er zijn, wat de voordelen zijn en waar je rekening mee moet houden!

Soorten glas

Als het gaat om het plaatsen van glas, zijn er verschillende soorten glas waaruit je kunt kiezen. Dubbelglas is de meest voorkomende optie en is ideaal voor dagelijks gebruik in woonhuizen omdat het sterk, duurzaam en kostenbesparend is. Wanneer je voor binnenshuis een glazen wand of raam wilt creëren, volstaat de enkel soort ook. Het voordeel van dubbel glas, is dat het energiekosten bespaart. Het houdt jouw huis warm in de winter en koel in de zomer omdat het de warmteoverdracht door de ramen sterk verminderd. Tot slot, als je op zoek bent naar iets meer decoratiefs, dan kun je bijvoorbeeld ook voor getinte glazen kiezen. Gelukkig zijn de verschillende soorten glas op maat verkrijgbaar zodat je precies kunt bepalen welk glas en hoe groot je dit wilt hebben. 

Duurzame opties

Het kiezen van duurzame opties als het om uw glas installatie gaat, kan op lange termijn voordelen hebben voor zowel uw portemonnee als het milieu. Er zijn veel groene opties beschikbaar, zoals gerecycled glas dat tot 75% minder energie verbruikt dan conventionele productiemethoden. Ook kunnen zonwerende beglazingen helpen de energiekosten te verlagen door in de zomer warmte weg te reflecteren van jouw huis en warmte vast te houden tijdens de wintermaanden – waardoor je geld bespaart op de energiekosten! Gecoat glas met een lage emissiviteit biedt ook extra isolatie-eigenschappen zonder afbreuk te doen aan de natuurlijke lichtniveaus, wat betekent dat ze minder energie verbruiken dan standaard ramen bij het verwarmen of koelen van jouw huis.

Raamkozijnen

Het juiste raamkozijn kan het verschil maken als het gaat om het creëren van een mooi en passend raamwerk. Houten kozijnen zijn een klassieke keuze die verkrijgbaar is in verschillende afwerkingen, van traditionele houtbeitsen tot moderne geverfde kleuren, dus voor welke stijl je ook gaat, er is altijd wel iets dat bij je past. Aluminium kozijnen zijn een andere populaire optie die superieure duurzaamheid en sterkte bieden met minimaal onderhoud na verloop van tijd – perfect als je geen extra werk wilt na de installatie! Ten slotte worden composiet frames steeds populairder vanwege hun lage impact op het milieu en het vermogen om andere materialen zoals hout te repliceren zonder dat dit afbreuk doet aan zijn functionaliteit of de esthetische waarde.

Wanneer je overweegt om jouw ramen zelf te vervangen of door een professional te vervangen, weet je door deze informatie wat de voordelen en eigenschappen zijn van de verschillende glassoorten. Bestel glas op maat dat geschikt is voor jouw huis en profiteer van de gunstige voordelen nu en op de lange termijn!

Ook interessant voor u