4 tips om een kleding webshop te beginnen

Het is een droom van veel mensen om te ondernemen en een eigen webshop te hebben. Toch komt er veel kijken bij het opstarten van een onderneming. Denk aan inkoop, maar ook verkoop en opslag. Om het je een beetje makkelijker te maken, geven we je in deze blog 4 handige tips die jij kunt gebruiken als je een kleding webshop gaat beginnen. Lees snel verder!

  1. Kies een kledingstijl

Voordat je begint met het inkopen, is het belangrijk dat je een keuze maakt in de kledingstijl die je gaat verkopen. Je wil namelijk een doelgroep aanspreken die weten dat ze bij jouw webshop terecht kunnen voor een bepaalde kledingstijl. Misschien wil je je kleding webshop vooral vullen met party-items. Een handige tip is om altijd basic items te combineren met meer uitgesproken items, zodat bezoekers altijd een leuke combinatie kunnen maken. 

  1. Zorg voor een goede website

Als je een webshop gaat beginnen, moet je website goed werken. Bezoekers gaan hun aankopen immers online doen. Zorg dat je website goed werkt, maar ook dat bezoekers goed door je website kunnen navigeren. Ze moeten de producten kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Daarnaast is het van belang dat de producten er aantrekkelijk uit zien. Maak verschillende foto’s van de kledingstukken, waardoor bezoekers een goed beeld krijgen van de kledingstukken. Dit zorgt er voor dat ze sneller een bestelling zullen plaatsen.

  1. Koop genoeg in

Als je begint met je webshop, is het waarschijnlijk moeilijk om in te schatten hoeveel items je in moet kopen. Je wil namelijk niet veel te weinig inkopen en het risico lopen dat je bezoekers moet teleurstellen. Maar je wil natuurlijk ook niet dat je met veel restanten blijft zitten. Het is daarom belangrijk om genoeg in te kopen, maar niet extreem grote aantallen in te kopen. Zoek ook vooraf uit hoe lang de levering van een bestelling duurt. Als nieuwe items snel geleverd kunnen worden, kun je ook besluiten om te beginnen met kleinere hoeveelheden.

  1. Denk aan voldoende opslag

Als je kleding gaat verkopen, is het erg belangrijk dat je alle producten goed kunt sorteren en kunt opslaan. Hierdoor kun je alles netjes verzenden en is het ook makkelijk om de producten te verzamelen als je een bestelling gaat inpakken. Een goede oplossing hiervoor zijn grootvakstellingen. Dankzij deze stellingen kun je namelijk veel producten kwijt. Ook is het makkelijk om uit te breiden als je besluit om meer producten in te kopen, of als je een groter assortiment krijgt. Je kunt er voor kiezen om de kleding nog extra te ordenen door verschillende bakken te gebruiken. Handig als je veel verschillende maten verkoopt, en het blijft extra schoon in je opslagruimte.

Ook interessant voor u