3 leuke goede doelen gestart door de Dogecoin community

Met alle recente drama rond de oorlog in Oekraine, steigende gas en olieprijzen en de forse daling van veel cryptomunten en traditionele aandelen, leek het ons aangewezen om wat positiviteit te brengen in deze periode van recessie. Laten we eens kijken naar enkele van de meest recente Dogecoin-projecten die vaak op Reddit en andere social media websites worden besproken. Dogecoin heeft een lang verleden van fondsenwerving en geweldige projecten. Zo heeft de Dogecoin commmunity het Jamaicaanse Olympische bobsleeteam gesteund, een NASCAR-coureur gesponsord en water geleverd aan mensen die het nodig hebben. Maar leuke projecten verdienen nog aandacht en zijn het waard jou aan te zetten tot het kopen van Dogecoin?

Dogecoin sokken voor daklozen

Sokken zijn een van de minst gedoneerde kledingstukken aan daklozen. Als we een relatief comfortabel leven hebben, nemen we sokken vaak voor lief. De Dogecoin community realiseerde zich dit en besloot er iets aan te doen: het richtte Dogecoin Sokken voor de Daklozen op. Het project vraagt Dogecoin donaties van leden van de gemeenschap, die het vervolgens gebruikt om goedkope maar goede kwaliteit sokken te kopen om uit te delen aan de daklozen. Dogecoin Socks for the Homeless maakte een video van de distributie, waarin supporters Dogecoin-kleding droegen en Dogecoin promoten aan iedereen die wilde luisteren. Het is dit soort goede publiciteit dat de community helpt groeien en tegelijkertijd steunt het een goed doel.

Dogecoin melk voor iedereen

Een ander nogal succesvol initiatief die de Dogecoin gemeenschap startte en sponsorde was Dogecoin Melk voor Iedereen. Dit project koopt liters melk met behulp van donaties van de community en distribueert die melk vervolgens in Braziliaanse daklozenopvangcentra. Brazilië heeft een grote daklozen gemeenschap en melk is een product waar moeilijk aan te geraken is. Tot nu toe heeft het project 244 liter melk aan Brazilianen gedoneerd. Gelukkig voor dit project schoot de prijs van DOGE snel omhoog na de eerste paar donatierondes. Dit betekent dat er meer melk kon worden gekocht en meer mensen konden worden geholpen dan oorspronkelijk was verwacht. Het project loopt nog steeds en de initiatiefnemer geeft regelmatig updates over het project en de volgende stappen op de Dogecoin subreddit.  Je kunt online de video bekijken van de meest recente distributies. Net als Dogecoin sokkken voor daklozen dragen Dogecoin melk voor iedereen vrijwilligers Dogecoin kleding bij het uitdelen van melk om de cryptomunt en de gemeenschap te promoten.

Dogecoin sokken in de aanbieding

Dogecoin doet zelfs zijn eigen versie van een ICO (Initial Coin Offering) en deze noemt Early Sock Offering. Hoewel het project misschien niet echt een goed doel is, zorgt het er wel voor dat de community weer positief in het nieuws verschijnt. Via dit project kunnen Dogecoin gebruikers, ook wel Shibes genoemd, sokken kopen met een Dogecoin print tegen een lagere prijs dan in de winkel. Op een of de andere manier bedenkt de Dogecoin community altijd een leukere versie van een bestaand crypto fenomeen.

 

Hopelijk zorgde dit artikel voor een leuke afleiding van deze huidige hectische wereld. Als je erover nadenkt om één van deze projecten te steunen en wilt gaan investeren in Dogecoin, doe het dan op een betrouwbaar platform. Het Europese AnyCoin Direct is de meest betrouwbare cryptobroker van de EU.

Ook interessant voor u