Dit is glasvezel internet

We kunnen ondertussen echt niet meer zonder het internet. En dat is niet gek, want zelfs je koelkast kan tegenwoordig verbinden met het world wide web. Met andere woorden: internet is overal. En daarom is het goed en verstandig om te kiezen voor snel en stabiel internet. Glasvezel is misschien wel de perfect verbinding! En daarom vertellen we jou in deze blog alles over glasvezel.

De eerste vraag die we natuurlijk moeten beantwoorden is de vraag: wat is glasvezel internet nu eigenlijk? Als we kijken naar glasvezel dan zien we een flinterdunne vezel. Deze vezel is slechts 0,125 millimeter. En als je wil weten hoeveel dat is, dan kun je het vergelijken met een mensenhaar. Extreem dun dus. Eerdere kabels voor internet waren altijd gemaakt van koper. Dat was niet alleen veel kostbaarder, het gaat naar verloop van tijd ook roesten. Glasvezel bestaat dus enerzijds uit die vezel en anderzijds uit een soort glas. Waardoor het een dunne kern heeft maar iets dikker is aan de buitenkant voor bescherming.

Waarom is internet via glasvezel zo snel?

Wie wil gaan internetten via glasvezel kan rekenen op supersnel internet. Maar hoe komt het zo snel? Het komt zo snel omdat het internet via glasvezel wordt verstuurd door lichtsignalen. En licht is sneller dan stroom. Het is niet alleen sneller. Het is ook nog eens beter qua stabiliteit. Dat komt omdat licht heel gemakkelijk lange afstanden kan afleggen. Geen internetverbinding komt dan ook haast niet voor met glasvezel. Zeker als je vaak downloadt dan zal je het verschil merken met glasvezel.

Kan iedereen glasvezel internet afsluiten?

Eigenlijk alle grote partijen zijn heel hard bezig om overal in Nederland glasvezel aan te leggen. Deze glasvezel wordt dus in de grond gelegd, waardoor het voor iedereen toegankelijk wordt. Of het bij jou al mogelijk is, is dus afhankelijk van het feit of de kabels al aangelegd zijn. Je kan er ook voor kiezen om de glasvezels particulier aan te leggen. Of neem contact op met je provider om te horen of jouw buurt al op de planning staat om te worden voorzien van glasvezel.

Voor wie is glasvezel bedoeld?

Zeker in het bedrijfsleven zijn veel mensen blij met glasvezel, want zoals we net al zeiden. Het is perfect voor iedereen die houdt van snel en stabiel internet. Maar hebben we het over stabiel en snel internet, dan hebben we het zeker ook over streamers en gamers. Zij hebben ook veel baat bij stabiel internet. Maar ook als je graag films kijkt of bijvoorbeeld Netflix. Met andere woorden: de gemiddelde Nederlander vindt internet via glasvezel prettig!

Waar moet ik nog meer rekening mee houden als ik kies voor glasvezel?

Houd er rekening mee dat glasvezel wel iets duurder is dan ander internet. Dat komt natuurlijk omdat het nog vrij nieuw is en omdat de kabels ervoor aangelegd worden of zijn. Je betaalt dus nu iets meer, maar het gaat niet om honderden euro’s op jaarbasis. Dus als je wilt investeren in glasvezel dan doe je dat door te kiezen voor glasvezel.

Ook interessant voor u