Dagje uit in Overijssel – waar moet je zijn?

Woon jij in Overijssel en heb je zin in een leuk dagje uit? Dan ben je geneigd om hiervoor misschien gelijk naar het westen van het land te gaan, maar dat is nergens voor nodig. In Overijssel zijn namelijk ook veel leuke plaatsen waar jij je kunt vermaken, bijvoorbeeld door te shoppen. We noemen er vier!

1. Zwolle

Laten we beginnen bij de hoofdstad: Zwolle. Zwolle is een enorm leuke stad waar je je op veel verschillende manieren kunt vermaken. Het centrum zit vol met leuke winkels en restaurants, maar wat Zwolle echt uniek maakt is het water rondom het stadscentrum. Niet alleen zorgt dit voor imposante stadspoorten, maar het maakt het ook mogelijk om op een bootje rondom de stad te gaan.  

2. Deventer

We gaan van de ene Hanzestad naar de andere, namelijk van Zwolle naar Deventer. Net als Zwolle kent Deventer een vrij ouderwets stadscentrum, maar dat maakt het niet minder gezellig. Deventer is een typische arbeidersstad en is niet verlegen om dit te laten zien. Zo is het mogelijk om een stadswandeling te doen om de geschiedenis van Deventer te achterhalen, maar je kunt ook lekker uit eten gaan of gaan shoppen. In Deventer hoef je niet veel te doen om je te vermaken: een simpele wandeling door de stad of langs de IJssel zullen al voor vermaak zorgen.

3. Enschede

Hou jij ervan om je te mengen met studenten, dan is er maar één stad in Overijssel waar jij zult slagen: Enschede! Hoewel Zwolle ook thuis is van een hogeschool, kent het geen universiteit en dus een stuk minder inwonende studenten. Dit betekent eigenlijk automatisch dat ook het uitgaansleven een stuk lager is, dus als jij wil uitgaan, moet je naar Enschede! Hier vermaak je je overigens niet alleen ’s nachts: Enschede is thuis van FC Twente, het Rijksmuseum Twente en de Grolsch fabrieken, waardoor jij je hier gemakkelijk een weekend lang vermaakt.

4. Hengelo

Ben je op zoek naar een stad met hetzelfde gevoel als Enschede, maar alles net iets kleinschaliger? Dan is Hengelo jouw stad! Hier vind je alle mogelijkheden die Enschede heeft (op een voetbalclub na natuurlijk), alleen allemaal iets kleiner, waardoor het juist vaak gezelliger is. Je kunt hier ’s nachts uitgaan, ’s avonds lekker eten uit verschillende keukens en overdag slagen met shoppen. 

Klinkt Hengelo jou nou als muziek in de oren en zou je hier eigenlijk wel langer willen verblijven dan slechts één dag? Met een makelaar Hengelo vind jij binnen no-time de perfecte woning voor jouw wens. Kom in contact met Snelder Zijlstra en start jouw zoektocht direct!

Ook interessant voor u