5 Kerst Items die onmisbaar zijn op het kantoor

Wil jij ondanks het vele thuiswerken van het afgelopen jaar toch het kantoor in de kerstsfeer brengen? Of ben je alvast op zoek naar inspiratie voor volgend jaar, als kerst vieren op kantoor hopelijk weer gewoon tot de mogelijkheden zal behoren? Wat is eigenlijk een handige kerstboom voor op kantoor, of wat is nou een originele kerstdecoratie die je werknemers laat glimlachen? Iedereen wil graag een beetje kerst op kantoor ervaren en voelen, maar uiteraard mag het niet te veel kosten. Lees snel verder, want hier zijn alvast 5 kerstitems die onmisbaar zijn op het werk of op kantoor.

Kerstitem 1: Houten kerstboom

Heel erg van deze tijd en passend bij de gemiddelde kantoorinrichting zijn houten kerstbomen. Je vraagt misschien af: waar kan ik een houten kerstboom kopen? Gelukkig zijn ze van het soort kerstbomen die online verkrijgbaar zijn. Je hebt ze in heel veel verschillende soorten en maten, zijn duurzaam en gaan jaren mee. Ook zal een houten kerstboompje zeer gewaardeerd worden door collega’s die allergisch zijn voor dennennaalden. Je kunt ze krijgen in prachtige spiraalvormen of in 3D en je hebt ze van heel groot tot kleiner. Vergeet de versiering ook niet, ga voor houten versiering of juist decoratie die mooi contrasteert, zoals zilveren kerstballen. Ben jij zelf handig? Dan kun je ook tijd investeren in het maken van een eigen kerstboom. Dit kan ook een goede teambuildingactiviteit zijn. Verzamel oud hout, zoals steigerhout, en maak er een project van om een mooie boom te maken. Want teamwork is alles, toch?

Kerstitem 2: Kleine kerstboom

Als bedrijven aan kerstversiering voor de kantoorruimte denken, dan denken ze toch vaak aan een grote kerstboom in de entree of bij de receptie. Besef dat dit helemaal niet nodig is, dat soms minimalistisch of klein maar fijn net zo goed werkt. Ga dus voor een klein boompje dit jaar. Voordeel voor kleinere kantoren is dat een kleinere boom altijd past, op een bijzettafeltje, op een bureau of boven op de kast. Je bent ook veel sneller klaar met versieren, zodat je je snel weer op je klanten kunt richten. En dit is belangrijk, want de klant is immers koning.

Kerstitem 3: Creatieve kerstboom van oud papier

Ga dit jaar eens op de creatieve toer. Kijk eens naar de oudpapierstapel op kantoor en maak er een kerstboom van. Hoe je dat doet? Nou je neemt een bakje mos en een satéprikker. Steek de satéprikker in het bakje mos en prik de blaadjes oud papier erop. Heb je eindelijk een goede bestemming voor je belastingaanslagen gevonden. Prik de blaadjes op de prikker van groot naar klein, zodat je een kerstboomvorm krijgt. Knutsel tot slot een klein sterretje en prik dit op de satéprikker, klaar is je mooie kerstboom. Zet ‘m op je bureau en geniet ervan. Deze kerstboom kun je natuurlijk ook op je thuiswerkplek goed kwijt.

Kerstitem 4: Ladder kerstboom

Geen ruimte of zin in een kerstboom? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Al die naalden en het logistieke gedoe… om het nog maar niet over de kosten te hebben. De kosten voor kerstversiering kunnen flink oplopen, als je niet uitkijkt. Kun jij je dat niet permitteren? Ga dan voor de ladder kerstboom. Heb je nog ergens een houten ladder of oude klusladder? Zet ‘m op kantoor neer en versier ‘m met kerstlampjes, kerstballen en andere versiering. Op internet zijn genoeg voorbeelden te vinden, grote en kleine ladders, met veel lichtjes en toestanden tot een minimalistische kerstboomladder. Je kunt hem ook tegen de muur zetten, als je de beschikking hebt over een klein kantoor.

Kerstitem 5: Kerstslee op kantoor

Een kerstslee als onmisbaar kerstitem op kantoor hoor ik je vragen. Jazeker, ga op zoek naar een oude slee en zet die in een hoekje van het kantoor. Vervolgens versier je de boel met wat kerstverlichting, dennentakken en andere decoratie. Zo maak je een gezellig hoekje in kantoor, knus en feestelijk. Combineer het met natuurlijke materialen, bijvoorbeeld vazen gevuld met dennenappels en lichtjes. Of mooie groene takken die ook nog eens een heerlijke geur afgeven. Zo gebruik je dat stoffige gekke hoekje op je kantoor nog eens nuttig.

Bonus: kerstige hoepel

Kun je toevallig hoelahoepen en heb je nog zo’n hoepel liggen? Dat is heel handig, want wist je dat zo’n hoepel ten eerste vaak al versierd is met glitter en dat je er ten tweede een kerstige hoepel van kunt maken? Het enige wat je hoeft te doen is er kerstlampjes omheen wikkelen of wat eucalyptus- of dennengroen omheen wikkelen. Hang de hoepel aan de muur, voor het raam of aan het plafond met visdraad. Dit zal zeker opvallen en je kantoorruimte in één klap in feeststemming brengen. Doe na de kerst vervolgens een sportieve scrumsessie waarbij iedereen zijn taken opsomt, al hoelahoepend.

Staat jouw favoriete kerstitem voor op kantoor hier nog niet bij? Niet getreurd, er zijn nog genoeg andere dingen die je kunt doen voor een kantoor in kerstsfeer. Je kunt altijd een kerstboom huren, compleet met decoratie en aflevering en ophalen. Dan ben je snel klaar en hoef je zelf haast nergens over na te denken. Ook leuk is een grote kerstboomverkiezing. Laat je medewerkers zelf met een origineel idee voor een kerstboom komen. Dit kan zowel op kantoor als tijdens het thuiswerken. Ben jij ook zo benieuwd waar jouw medewerkers mee komen? Doe een uitreiking voor de eerste, tweede en derde prijs terwijl iedereen zijn favoriete kersttrui draagt. Goede sfeer verzekerd.

Ook interessant voor u