5 fabels over goedkope gordijnen die niet waar zijn.

Het kan zijn dat jij geen idee hebt waar je aan begint wanneer je gordijnen gaat bestellen. Om ervoor dat zorgen dat je niet in verkooppraatjes of marketingtrucjes trapt hebben wij 5 fabels op een rijtje gezet. Want er zijn een hoop onwaarheden over goedkope gordijnen in de wereld.

Er zijn veel misleidende informatie bekend over het kopen van nieuwe gordijnen. Vooral wanneer het gaat om het aanschaffen van goedkope gordijnen bestaan hier een heleboel onwaarheden over. Zoals dat je goedkoper gordijnen niet op maat kan maken of goedkope gordijnen niet van hoge kwaliteit zijn. Maar geen van deze uitspraken is waar en daarom is het tijd voor een lijstje met 5 fabels over goedkope gordijnen.

1. Goedkope gordijnen zijn van slechte kwaliteit

Door grote fabrikanten wordt dit gebruikt om jou natuurlijk hun duurdere varianten te laten kopen. Maar je levert niets in op de kwaliteit wanneer jij goedkope gordijnen aanschaft ten opzichte van dure gordijnen. Ook goedkope gordijnstoffen kunnen van een uitstekende kwaliteit zijn. Zo zijn zelfs plisségordijnen op maat goed genoeg dat ze warmte binnen houden waardoor je energieverbruik lager zal worden.

2. Goedkope gordijnen zijn er niet op maat

Wanneer jij shopt bij een goede verkoper dan kan jij heel goed goedkope gordijnen op maat krijgen. Je hoeft dan echt niet opzoek naar een duurdere stof. Dit is zo’n truc van de duurdere fabrikanten om jou een veel te dure gordijnstof te verkopen. Trap er niet in. Of je nu een groot of een klein raam hebt, alle gordijnstoffen zijn op maat te maken.

3. Niet kindvriendelijke gordijnen

Bestaat er wel zoiets? Het wordt tenminste beweerd als het gaat om goedkope gordijnen. Wanneer iemand beweerd dat er iets ergs met je kind kan gebeuren als jij een bepaald soort gordijn aanschaft dan denk je misschien nog wel een keer na. Maar de meest betaalbare gordijnen zullen overwegend voldoen aan EU-normen. Dit betekent dat ze geschikt zijn ook voor de jongere kinderen.

4. Kies alleen dure gordijnen voor een compleet home make-over

Wat veel mensen denken is dat wanneer jij een mooi interieur wil je hier goed geld voor moet betalen. Dit is complete nonsens. Als jij gewoon heel praktisch en slim omgaat met materialen kan jij voor een duppie op de eerste rij zitten. Hiermee zeggen we dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om je volledige huis om te toveren tot een waar paleis. Het vergt vooral wat inzicht en de juiste inspanning om wat moois te maken.

5. Minder keuze bij goedkope gordijnen

Als laatste komen we uit bij het stoffenprobleem. Bij goedkopere stoffen zou jij alleen kunnen kiezen tussen maar een heel beperkt aantal soorten stof. Ook dit is lariekoek. Wel is het aan jou om natuurlijk te zoeken naar een goede fabrikant die je verder kan helpen. Vaak zijn er namelijk genoeg mooie betaalbare opties te vinden, maar kijk je wellicht niet op de juiste plekken.

Meer geld besparen op je nieuwe inrichting? Gebruik deze tips!

Ook interessant voor u