Hoe maak je jouw huis nog meer ’thuis’?

Waarom is het zo fijn om thuis te komen? Dat heeft alles te maken met dat het jouw ‘plekje’ is. Een plek die je naar eigen inzicht hebt ingedeeld en gestyled. Je weet daarom ook blind waar alles staat. Zelfs de koelkast staat vol met jouw lievelingsproducten. Bovendien telt beleefdheid niet in huis en voel je je compleet op je gemak in je eigen huis. Je kunt zoveel mogelijk snacks uit de kast pakken zonder beleefd ‘nee’ te hoeven zeggen. Dit is dan ook precies de reden waarom je schaamteloos op de bank kan ploffen in je favoriete, maar ietwat minder charmante pyjama. Maar wat zijn de drie aspecten die jouw huis nog meer thuis maken? 

Comfort

Misschien wel het meest belangrijke aspect om je ergens thuis te voelen, is comfort. Zodra je een gevoel van gemak krijgt, heb je ook de ruimte om compleet jezelf te zijn. Maar wat geeft je nou het echte gevoel van ‘thuis’? Denk bijvoorbeeld aan een tapijt kopen. Een tapijt is namelijk zacht en comfortabel aan je voeten. Daarnaast geeft het ook een zachte en warme uitstraling aan jouw woning. Je kunt tapijten krijgen in verschillende kleuren en texturen. Je kunt op een tapijt zitten, lopen en spelen. Ook bijvoorbeeld voor kinderen is een tapijt zacht en comfortabel. Maar wat is een leuk tapijt voor jou? Er is veel keuze als het aankomt op een tapijt kopen. Houd jij zelf meer van een stoere, industriële interieurstijl? Denk dan aan een tapijt met kleuren als taupe, wit of grijs(groen). Is jouw smaak meer modern? Kies dan voor beton grijs of zwart. Voor ieder wat wils dus!

Uniek

Er is geen één huis zoals jouw thuis, dus waarom zou je jouw woning niet zo uniek mogelijk maken? Door het compleet in te richten naar jouw stijl, voel je je waarschijnlijk ook het meest thuis. Vind je het weleens lastig om jouw interieur smaak te bepalen? Bekijk dan foto’s op het internet en verdiep je in wat jij mooi vindt. Als jij het meest blij wordt van een rauwe uitstraling in huis, kun je denken aan een industriële woonstijl. Dit kenmerkt zich door stalen elementen gecombineerd met hout. Houd jij meer van printjes en kleuren? Dit kun je met oriëntaalse elementen en veel groen terug laten komen in jouw huis met een Bohemian woonstijl. Als je eenmaal een interieurstijl gekozen hebt die het best aansluit op jouw smaak, dan kun je beginnen met het inrichten. Zorg ervoor dat je het eigen maakt door persoonlijke spullen zoals je lievelingsfoto’s en boeken. Op deze manier is jouw huis niet alleen ingericht op basis van jouw smaak, maar wordt je ook nog eens dagelijks herinnerd aan de leukste momenten!

Warmte

Er is niets zo fijn als thuiskomen in een warme omgeving. En hier bedoelen we niet mee dat de verwarming omhoog moet, want de energieprijzen zijn al duur genoeg tegenwoordig. Warmte kan in huis gehaald worden door bijvoorbeeld het gebruik van natuurlijke materialen. Door houten en steenachtige elementen toe te voegen in jouw huis, krijgt het al snel een landschappelijke en warme uitstraling!

Ook interessant voor u