Pakketje naar het buitenland – hier moet je op letten!

Een snelgroeiend bedrijf is erg mooi. Niet alleen betekent het dat jij je naam binnenlands echt hebt weten te vestigen, het opent ook deuren om de grens over te steken en te proberen het buitenland te veroveren. Als jij dit van plan bent, is het wel goed om te weten dat een pakketje naar het buitenland niet precies hetzelfde werkt als een binnenlands pakket. We geven je drie elementen waar jij op moet letten!

1. Grenscontrole

Allereerst willen we je wijzen op het feit dat zodra je de grens oversteekt, er ook sprake is van grenscontrole. In de meeste gevallen betekent dit niet dat je pakketje open wordt gehaald, maar als de douane jouw pakket niet vertrouwd, kan dit wel gebeuren. Dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit van je verzending, aangezien je mooie verpakking dit waarschijnlijk niet overleefd. Gelukkig is het makkelijk te voorkomen, simpelweg door de pakbon van je bestelling in een plakenvelop aan de buitenkant van je bestelling toe te voegen. Deze is gemakkelijk te openen door de douane, waarna ze zien wat er in het pakketje zit en met grote waarschijnlijkheid het pakket de grens over laten steken. Naar vele landen is het toevoegen van de pakbon aan de buitenkant zelfs verplicht, dus let hier goed op!

2. Wat communiceer je?

In Nederland heb jij een marktonderzoek gedaan, waarna je enkel bedrijfsuitingen doet die volledig conform de wensen van je doelgroep zijn. Wanneer jij met je bedrijf de grens oversteekt, is het eigenlijk zaak om dit opnieuw te doen. Wat in Nederland qua verpakking werkt, kan in het buitenland heel anders opgevat worden. Daarnaast is het sowieso belangrijk om je klant tegemoet te komen, wat betekent dat je altijd in hun taal communiceert. Een grapje kan gerust, maar zorg ervoor dat dit grapje in het gekozen land dezelfde boodschap overbrengt en niet dubbel opgevat kan worden. 

3. Jouw koerier

Wanneer jij naar het buitenland verzenden gaat, is het fijn om te weten dat je een partner hebt die je gedurende dit hele proces volledig ondersteunt. Ideaal is natuurlijk een koerier die zowel in Nederland als naar het buitenland je partner is: een pakket met DPD verzenden is dus voor veel bedrijven een goede keuze. De mogelijkheden met deze koerier zijn enorm: zo personaliseer je je pakketten eenvoudig en zorgen zij ervoor dat je pakketjes zowel binnenlands als over de grens worden geleverd. De communicatie gedurende dit hele proces is natuurlijk het belangrijkst: zo zorgt DPD ervoor dat jij flexibel kunt handelen en dat pakketjes binnenlands de volgende dag al in huis zijn.

Shops United

Wil jij in DPD in zee gaan, of zou je liever eerst deze manier van verzenden nog vergelijken met andere koeriers? Als dit laatste het geval is, raden wij aan om eens een kijkje te nemen op de website van Shops United. Dit is dé tussenstap voor elk magazijn, die ervoor zorgt dat jouw verzending foutloos worden uitgevoerd en precies op de wijze die jij voor ogen had. Shops United heeft een partnerschap met DPD, maar ook met koeriers als DHL, DSV en nog veel meer. Begin gelijk te vergelijken!

Ook interessant voor u