Robert Jensen: Salaris + Vermogen – Hoeveel verdient Robert Jensen?

Hoeveel verdient Robert Jensen? Wat is zijn vermogen? Waaraan spendeert hij zijn geld? Met welke auto rijdt hij? Bezit hij een groot huis, een luxeappartement of allebei? Waar woont hij, in de randstad of de binnenstad? Allemaal zaken die we wel willen weten over Robert Jensen. Veel mensen kijken naar de shows van Robert Jensen op YouTube, maar verder laat hij weinig in zijn privéleven kijken. In dit artikel proberen we zoveel mogelijk antwoorden te geven op deze vragen. Dus ben je benieuwt naar de financiële situatie van deze populaire radio-dj, presentator en YouTuber? Dan zit je zeker goed met dit artikel.

 

Wie is presentator en Youtuber Robert Jensen?

Robert Kjaerby Jensen werd geboren in Voorburg in 1973. De vader van Robert Jensen, Walter Kjaerby, was de viceconsul van de Deense ambassade. Robert Jensen is ook de broer van de bekende radio-dj Frank Dane. Frank Dane gebruikt deze naam als pseudoniem omdat hij liever niet wil geassocieerd worden met zijn broer. Zijn lagere school volgde Jensen op de Willem-Alexanderschool in Voorburg, de middelbare school op het Huygenslyceum in Voorburg en zijn havo-diploma behaalde hij op het Haags Montessori Lyceum te Den Haag.

Robert Jensen begon in 1991 als technicus bij Radio Midvliet in Leidschendam. Arjen Zijlstra van Midvliet vond niet dat Jensen geschikt was om te presenteren, hij zei hierover: ‘Het bestuur vond hem te grof, maar hij kon alles met bandrecorders en maakte de mooiste jingles. Jensen werd ontdekt door Alfred Lagarde, die hem regelmatig meenam naar de Veronica uitzendingen op Radio 3. Unico Glorie, toenmalig radio directeur van Veronica, was onder de indruk van Jensen. Maar helaas voor Jensen had Unico geen plek voor hem in de programmering. Hierop maakte Jensen zijn entree bij de TROS, waar enkele stageplekken beschikbaar waren. Tussendoor liet Alfred Lagarde hem bij Veronica op Radio 3 af en toe invallen voor het programma Veronica’s Oh, wat een nacht. Ook was Jensen medeproducer van het controversiële Radio 3-programma Shockradio van dj Rob Stenders.

Al gauw kwam er een plek vrij bij het toen net commerciële Radio Veronica toen Jeroen van Inkel naar de ochtend verhuisde. Jensen presenteerde vervolgens Jensens Avond-escapades (1995), De vrijdagavondkeet (1997 samen met Edwin Evers) en Robert Jensen (1996-1997, elke werkdag). In 1996 maakte Unico Glorie hem programmaleider van Hitradio Veronica. Vanaf 2 augustus 2010 presenteerde Jensen, samen met sidekick Jan Paparazzi, op maandag tot en met vrijdag het ochtendprogramma op Radio Veronica met de titel JENSEN! van 6 uur tot 9 uur ’s ochtends. Op 3 februari 2011 vertrok Robert Jensen onverwachts en per direct bij Radio Veronica. Sindsdien is hij niet meer op radio te horen geweest.

Robert Jensen is na zijn succesvolle radio en televisiecarrière van meer dan 20 jaar in 2018 begonnen met zijn eigen podcast en Youtube show “Het echte geluid”. Hij heeft een uitgesproken mening over onderwerpen als klimaat, de Europese Unie en het Coronavirus en vindt naar eigen zeggen dat hij zijn mening niet meer mag verkondigen in de mainstream media. Inmiddels is de naam van zijn podcast veranderd in “de Jensen Show”, die niet alleen beluisterd, maar ook bekeken kan worden op zijn YouTube-kanaal Jensen en zijn eigen website jensen.nl.

Eén ding is zeker wel zeker. Toen Robert Jensen nog voor TV werkte was zijn salaris hoger. Met de informatie die we nu hebben, kunnen we de volgende inschatting maken:

  • Geschat jaarlijk inkomen: 100.000 euro
  • Geschat maandelijks inkomen: 8.300 euro
  • Geschat wekelijks inkomen: 1.950 euro
  • Geschat dagelijks inkomen: 275 euro
  • Geschat uurloon: 35 euro (op basis van een werkdag van 8 uur)

 

Wat is het vermogen van Robert Jensen?

We schatten dat Robert Jensen een geschat vermogen van bijna 4 miljoen euro. Het grootste deel van zijn vermogen komt voort uit zijn bedrijven Robert Jensen Produkties en RJP Media. Robert Jensen Produkties werd opgericht in 2006 en maakt tv-producties. Het bedrijf stelt 20 mensen te werk en het eigen vermogen was in 2019 bijna 564.000 euro. In 2018 was het eigen vermogen nog wel 2,2 miljoen euro. Het tweede bedrijf van Robert Jensen, RJP Media, werd in 1998 opgericht en houdt zich bezig met het produceren van films en het uitgeven van boeken. Volgens de informatie van de kamer van koophandel zijn er 14 mensen werkzaam bij RJP Media. Het eigen vermogen bedraagt per eind 2019 rond de 1,7 miljoen euro. Was in 2018 1,2 miljoen. Opvallend is dat de schuld daalt van 2,3 miljoen euro naar iets meer dan 540.000 ofwel een daling van maar liefst iets minder dan 1,8 miljoen euro.

Over hoe Jensen zijn geld spendeert is er weinig bekend. We weten dat hij in 2002 een penthouse met 2 verdiepingen heeft gekocht aan het Amsterdamse Vondelpark voor 1,25 miljoen euro. Tegenwoordig ligt de waarde echter hoger dan 2 miljoen. We kunnen dus wel stellen dat Robert Jensen er zeker warmpjes bij zit met een geschat vermogen van tegen de 4 miljoen euro.

Ook interessant voor u