Wat zijn assieraden?

Assieraden zijn sieraden die gemaakt zijn om as van een dierbare in te bewaren. Naast as kun je in deze sieraden bijvoorbeeld ook een een paar haren van de overleden persoon of huisdier bewaren. Het is een manier om de overledene altijd dichtbij te houden en tegelijkertijd een tastbaar aandenken te hebben.

Hoe worden assieraden gemaakt?

Assieraden zijn eigenlijk gewone sieraden. Je ziet aan de buitenkant namelijk niet dat het om een herinneringssieraad gaat. Echter zit in een ashanger van een holle ruimte welke je kunt vullen met de as van de overledene. De materialen die gebruikt worden voor assieraden variëren, maar vaak worden edelmetalen zoals rvs, zilver, goud of platina gebruikt. Daarnaast kunnen er ook edelstenen of andere decoratieve elementen aan het sieraad toegevoegd worden om het persoonlijker en unieker te maken.

Verschillende soorten assieraden

Er zijn verschillende soorten assieraden beschikbaar, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en stijl. Een veel voorkomend type assieraad is de ashanger. Dit is een hanger die aan een ketting gedragen kan worden en waarin de as van de overledene bewaard kan worden. Daarnaast zijn er ook asringen, armbanden en oorbellen beschikbaar. Deze sieraden kunnen subtiel en discreet zijn, zodat alleen de drager weet dat er een speciale betekenis aan verbonden is. Er zijn ook meer opvallende ontwerpen beschikbaar voor mensen die hun assieraad willen laten opvallen. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen uit een doorzichtig buisje waarin je de as gewoon ziet zitten. Niet iedereen voelt zich fijn bij die gedachte, daarom zijn de meeste ashangers zo gemaakt dat de as niet zichtbaar is. Je kunt bij assieraden shop kiezen uit een hartje, een dolfijn, een pootje van een hond, een sterretje, een gitaar en nog wel 300 andere figuurtjes.

Waarom kiezen voor assieraden?

Assieraden bieden een manier om een geliefde te herdenken en altijd dichtbij te dragen. Het kan troost bieden in moeilijke tijden en helpen bij het verwerken van het verlies. Het dragen van een assieraad kan symbolisch zijn voor de band die je met de overledene had en kan dienen als een manier om hun herinnering levend te houden. Ook kunnen assieraden ook dienen als gespreksonderwerp. Wanneer mensen het sieraad opmerken, kan dit leiden tot gesprekken over herinneringen aan de overledene en kunnen mooie verhalen gedeeld worden.

Een persoonlijk eerbetoon aan de overledene

Een van de belangrijkste aspecten van assieraden is dat ze volledig gepersonaliseerd kunnen worden. Je kunt ervoor kiezen om het sieraad te laten graveren met initialen, namen, data of speciale woorden. Dit maakt het sieraad nog persoonlijker en een echt eerbetoon aan de overledene. Het is belangrijk om te vermelden dat het dragen van assieraden niet alleen beperkt is tot het bewaren van as. Sommige mensen kiezen ervoor om een klein plukje haar, stukje stof of zelfs aarde uit een speciale plek in het sieraad te bewaren. Het gaat erom dat je iets hebt dat je doet denken aan de persoon die je mist.

Ook interessant voor u