Tips: geld besparen op de inrichting van je huis

Veel van ons zijn aan het klussen in huis. Een heel leuk idee, maar het kost natuurlijk niet niks. Hoe kun je geld besparen op de (her)inrichting van je woning? Hieronder vier tips!

Witte basis

Een witte basis houdt in dat alle muren wit zijn. Het heeft veel voordelen om een witte basis te gebruiken. Zo is witte verf over het algemeen een stuk goedkoper dan een kleurtje. Hiernaast kun je het huis verder aankleden met kleine gekleurde spullen. Denk aan: kussentjes op de bank, planten, vloerkleed, etc. Mocht je dit na een tijdje zat zijn, dan zijn deze kleine spullen veel makkelijker te vervangen dan een kleur op de muur!

Betaalbare raamdecoratie

Raamdecoratie is onmisbaar en lijkt een grote uitgave. Gelukkig is er ook betaalbare raamdecoratie te vinden! Zo hoeven plissegordijnen top down bottom up of rolgordijnen helemaal niet zo duur te zijn. Ook een horziontale lamellen of een aluminium jaloezie zijn voor een goede prijs te verkrijgen. Deze geven een strakke uitstraling en zijn geschikt voor bijvoorbeeld een Scandinavisch interieur.

Multifunctionele meubels

Er zijn verschillende meubels met meerdere functies. Niet alleen superhandig, maar het bespaart ook geld! Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een slaapbank. Tegenwoordig zijn er erg mooie en betaalbare slaapbanken. Doordat de slaapbank er als een echte bank uitziet, past deze goed in elk interieur. Dit scheelt weer een logeerbed! Zo zijn er nog veel meer multifunctionele meubels zoals kasten, kisten en bedden.

Likje verf

Sommige kasten, tafels, stoelen en andere meubels staan misschien al jaren in huis. Grote kans dat je hier inmiddels op bent uitgekeken. Zonde om weg te gooien en te vervangen oor nieuwe meubels. Veel (oude) meubels kun je leuk pimpen met een likje verf. En dit kost natuurlijk een stuk minder dan nieuwe meubels. Met een likje verf zijn ze weer als nieuw!

Ook interessant voor u