Tips om geld te besparen op schoonmaakmiddelen

Tips om je gasfornuis schoon te maken of voor een snelle algehele schoonmaakroutine zijn in overvloed te vinden. Vaak wordt er dan ook gestrooid met allerlei dure schoonmaakmiddelen. Fijn als het werkt natuurlijk. Maar wat als je het financieel eigenlijk niet kan opbrengen om al deze schoonmaakmiddelen te kopen? Of als je juist graag zou willen besparen op het huishouden en dit daardoor niet gaat lukken?

Het is geen geheim dat kwalitatieve schoonmaakmiddelen goed aan de prijs zijn. Voor mensen met een klein budget kan dit al gauw problematisch zijn. Toch hoeft dit geen reden te zijn om het dan maar te laten of akkoord te gaan met minder. Er zijn namelijk genoeg manieren waarop je geld kunt besparen op schoonmaakmiddelen. We zetten een aantal handige bespaartips op een rij. 

Let op de aanbiedingen

Groot voordeel van A-merken is dat ze regelmatig ook in de aanbieding zijn. Er is eigenlijk altijd wel ergens een aanbieding te vinden. En is dat deze week niet het geval? Dan zal dit volgende week elders wel zo zijn. Daarom kan het geen kwaad om ruim voordat je schoonmaakvoorraad op is, al even je ogen de kost te geven. Pluis de folders uit, check de aanbiedingen online en kijk waar je het goedkoopst bent.

Het kan bovendien geen kwaad om dit sowieso te doen. Ook als je nog wel voldoende voorraad hebt. Soms komen er nou eenmaal aanbiedingen voorbij die je niet kunt laten liggen. Schoonmaakmiddelen zijn nou eenmaal heel lang houdbaar, dus het is geen enkel probleem om in bulk te kopen.

Doseren

Veel mensen maken de fout om gewoon lukraak wat schoonmaakmiddel te gebruiken. Zonder dat ze hierbij naar de aanbevolen dosis kijken. Dit is enorm zonde, want zo gebruik je al snel meer dan nodig is. Daardoor ga je sneller door je voorraad heen en ben je uiteindelijk een stuk duurder uit. Het voordeel van kwaliteitsmerken is juist dat je minder hoeft te gebruiken voor een zeer goed resultaat. Probeer daarom echt op de juiste manier te doseren. Je zal merken dat dit net zo effectief is en dat je ook nog eens veel langer met je voorraad zult doen.

Gebruik keukenproducten

Heb je even geen schoonmaakmiddelen in huis en geen zin, tijd of geld om deze te halen? Dan hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Bedenk allereerst of het überhaupt nodig is om schoonmaakmiddel toe te voegen. Dit doen we tegenwoordig al snel. Terwijl je in veel gevallen ook prima kokend water kunt gebruiken. Wil je toch wel iets toevoegen om hardnekkige vlekken te verwijderen? Dan zijn er ook genoeg keukenproducten die hiervoor gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan azijn of baking soda. Deze zijn perfect te verwerken in een sopje en komen enorm van pas bij het verwijderen van vlekken, strepen en bacteriën.

 

Ook interessant voor u