Dit zijn de twee meest voorkomende leenvormen

Er zijn veel verschillende soorten leenvormen, maar de meest voorkomende zijn een persoonlijke lening en doorlopend krediet. Maar welke vorm past bij jouw doel? Waar wil je het geld aan besteden? Dat is de eerste vraag die jij je moet afvragen om te bepalen welke leenvorm je moet kiezen. In deze blog leggen we uit wanneer je het beste kan kiezen voor een persoonlijk lening of doorlopend krediet!

Persoonlijke lening

Droom jij altijd al van een BWM, is je oude auto niet meer te repareren, gaat aan het einde van de maand je wasmachine kapot of wil jij je huis laten isoleren? Een eigen persoonlijke lening kan ruimte bieden om de aankoop te doen die noodzakelijk is of waar je van droomt. Een persoonlijke lening kan je gemakkelijk aanvragen bij Lening.com. Zij treden op als ‘tussenpersoon’ tussen jouw als consument en de financiële organisatie die de lening verstrekt. Zij zoeken de mogelijkheden uit en sturen jou de beste aanbieding. Hierdoor heb jij geen flinke spaarrekening nodig en kan jij je plannen toch financieren!

Doorlopend krediet

Weet je nog niet precies hoeveel geld je nodig hebt en voor welke periode? Dan is een doorlopend krediet de beste oplossing. Deze leenvorm heeft namelijk flexibele kenmerken en zorgt ervoor dat jij altijd geld achter de hand hebt. Met deze leenvorm mag je boetevrij inlossen, wanneer je maar wil. Houdt er alleen wel rekening mee dat de rente variabel is, wat betekend dat de rente op jouw lening kan stijgen of dalen. Bij Lening.com kan je een doorlopend krediet aanvragen door het aanvraagformulier zo volledig mogelijk in te vullen.

Overige leenvormen

Naast deze twee meest voorkomende leenvormen, zijn er natuurlijk nog veel meer leenvormen. Zoals de hypotheek voor een (recreatie)woning of bedrijfspand, financial lease waarbij een auto gefinancierd wordt door een leasemaatschappij of een autolening. Bedenk van tevoren goed waarom je geld wil lenen. Heb je dat goed voor ogen dan kan je via lening.com geld lenen. Met de gratis berekening krijg je een overzicht van de goedkoopste kredietverstrekkers.

Ook interessant voor u