Bitcoin als digitaal goud

Van oudsher was en is men nog voor een groot deel wel geneigd, om het verkregen kapitaal letterlijk in handen te kunnen ontvangen. Denk bijvoorbeeld maar aan geld, edelstenen of goud. Vooral het laatste wordt beschouwd als een waardevaste investering in de toekomst, mede door de fysieke eigenschappen en de grote vraag ernaar. In tijden van grote onzekerheid, is het goud waar men alle hoop op vestigt. Nu komt er daar ook de ‘ digitale ‘ variant bij: Bitcoin.

In tijd van nood, komt de ware aard naar boven

Investeren is en zal altijd ook meer een kwestie zijn van niet alleen het zoeken naar zekerheid, maar ook de mogelijkheid om er een mooi rendement uit te halen. Aan elke investering wordt er namelijk een bepaald rendement gekoppeld en is dat de drijfveer om risico´s te nemen. Niet onverantwoord natuurlijk omdat het leiden van verlies nu eenmaal geen prettige aangelegenheid is.  Er wordt daarom ook al een hele poos gekeken naar de ontwikkelingen die Bitcoins meemaakt. Die volgen elkaar vrij snel op en hebben velen er al een mooi slaatje uit kunnen slaan. Naast de winsten die er gemaakt worden door sterke stijgingen van de actuele btc koers, is het ook de acceptatie van Bitcoin die er met sprongen op vooruit gaat.

Een sterk vertrouwen gaat samen met een hoge koers

De kracht van Bitcoin ligt voor het grootste deel in de vraag die ernaar is. Een sterke vraag is op zijn beurt alleen mogelijk wanneer er veel vertrouwen in is. Dat is precies waar het in deze onstuimige tijden om gaat en is het niet mogelijk om de koers kunstmatig te manipuleren. Een heel belangrijk punt voor zij die op zoek zijn naar een eerlijk rendement op de gepleegde investering. Ook moet er geen sprake zijn van een gebeurtenis waarbij de investering in een klap verloren is. Bij goud zal dat niet zo snel gebeuren, maar ook niet bij Bitcoin in een wereld waarin steeds meer transacties digitaal plaatsvinden en het gebruik van computers niet meer weg te denken is. Het ´virtuele´ van Bitcoin doet er daarom geen afbraak meer aan en biedt het voor velen dezelfde garantie als goud.

De trend die er is ingezet, zal dus niet meer te stuiten zijn. Een sterk punt dat meewerkt in het voordeel van Bitcoin, is dat het volledig onafhankelijk staat en in tijden van nood sterk in waarde toeneemt, net als bij goud het geval is.

Ook interessant voor u