Zuinig zijn en toch wedden op sport: Dit zijn de favorieten voor het WK Voetbal

Het kan je bijna niet ontgaan zijn, maar het WK Voetbal staat voor de deur. Niet zoals gebruikelijk in de zomer, maar in november en december 2022. Dat heeft alles te maken met het feit dat de organisatie van het WK door de FIFA aan Qatar is gegund. Daar is het zomers veel te warm om te voetballen vandaar dat het WK voor één keer in de Europese winter gespeeld wordt. 

Dat het WK in de winter gespeeld wordt, heeft twee consequenties. 1) Frankrijk, de huidige wereldkampioen, is het langst regerend wereldkampioen in het moderne voetbal en 2) de aankomende wereldkampioen zal het kortst wereldkampioen zijn. 

Over dat het WK in Qatar gespeeld wordt, is al veel gezegd en geschreven. Dat kunnen we hier nog wel een keer doen, maar we kunnen het ook accepteren en kijken welke mogelijkheden het WK biedt om een aardig zakcentje te verdienen. Wie zijn favoriet voor het WK in Qatar en hoe verdien je daar geld aan?

Wedden op het WK in Qatar

Het WK voetbal biedt namelijk de nodige mogelijkheden om op te wedden. Zuinig zijn en toch wedden op sport? Ja, het kan echt. Je moet er wel redelijk conservatief voor spelen, maar ook kleine winsten leveren uiteindelijk een leuke som op. 

Laten we voorop stellen dat er geen zekerheid bestaat bij het wedden op voetbal. PSV kan op een slechte dag verliezen van SC Cambuur en Ajax kan niet verder dan een gelijkspel komen tegen Go Ahead Eagles. Spelen ze die wedstrijd honderd keer, dan zullen de topclubs hem meer dan negentig keer winnen. Dat geldt ook voor wedden op het WK. Toplanden kunnen zomaar verrast worden. Wed dus als zuinig mens alleen op odds die je veel zekerheid geven.

Wie zijn de favorieten voor de wereldtitel?

Een van de weddenschappen die daarvoor in aanmerking komt is het wedden op de nieuwe wereldkampioen. Wie zijn favoriet voor de wereldtitel? Als je jezelf een beetje inleest in de kanshebbers op het toernooi en het speelschema er eens op naslaat, dan kun je voor jezelf al redelijk wat landen afstrepen die het zeker niet worden. 

Zet vroeg in voor maximaal rendement

Er zal een select aantal landen overblijven in de laatste fase van het toernooi. Deze landen hebben bij de bookmaker nu hogere odds dan dat ze in november en december zullen hebben. Hoe verder het toernooi zich ontwikkeld, hoe minder landen daadwerkelijk kans maken op de wereldtitel en dat heeft gevolgen voor de odds. Door nu al in te zetten op de nieuwe wereldkampioen profiteer je van het voorbehoud dat bookmakers moeten maken in de odds, omdat er op dit moment nog 32 landen kampioen kunnen worden.

Meer wedtips voor zuinige mensen

We hebben nog twee handige wedtips voor je.

1) Zet in op resultaat inclusief verlenging en strafschoppen.

In de knock-out fase van het toernooi moet er bij elke wedstrijd een winnaar komen. Staat het na 90 minuten gelijk, dan wordt er verlengd. Levert de verlenging ook geen winnaar op, dan worden er strafschoppen genomen. Zet in deze fase altijd in op een winnaar inclusief verlenging en strafschoppen, dan loop je geen winst mis als de wedstrijd na de reguliere speeltijd nog onbeslist is.

2) Wed met meer zekerheid

Een voetbalwedstrijd kan drie uitkomsten hebben. De thuisploeg wint, het wordt gelijk of het uitspelende team wint. Een weddenschap hierop heeft dus een winkans van 33%. Je kunt echter meer zekerheid inbouwen. Door in te zetten op een dubbele kans, waarbij je wedt op 2 van de 3 uitkomsten, vergroot je je winkans tot 66%. Bij een Draw No Bet weddenschap krijg je bij een gelijkspel je inleg terug en is je kans om de weddenschap te winnen 50%.

Met deze tips verdien je als zuinig mens toch een leuk centje aan het WK voetbal.

Ook interessant voor u