Belastingaangifte gedaan, wat kan ik doen met de teruggave?

Heb jij je belastingaangifte al gedaan en is gebleken dat je geld terug ontvangt? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat je met dit geld kan doen. Sparen is momenteel een stuk minder aantrekkelijk. Door de huidige inflatie en de historisch lage spaarrentes is het niet rendabel meer om te sparen. Op een spaarrekening wordt het geld alleen maar minder waard. Maar wat zijn dan wel goede alternatieven voor sparen? Wat kan je doen met de teruggave van jouw belastingaangifte?

Beleggen

Beleggen is op dit moment een prima alternatief. Wel moet hier een kanttekening bij worden geplaatst. Beleggen is namelijk niet geheel zonder risico’s. Bovendien heb je genoeg kennis en ervaring nodig om dit op de juiste manier te doen. Als je te weinig tijd hebt om je hier in te verdiepen, maar je wel graag zou willen beleggen, kan je er ook voor kiezen om dit aan een vermogensbeheerder over te laten. Dankzij Evi van Lanschot persoonlijke aandacht weet je samen de juiste beleggingsvormen te vinden én dit op de juiste manier uit te voeren. Hiermee behaal je het hoogste rendement tegen het laagste risico.

Tweede huis

De huizenmarkt is heel beperkt. Mensen zijn volop op zoek naar nieuwe woningen. Daarbij zijn er ook meer en meer mensen die graag zouden willen huren. Door het beperkte aanbod kan het heel aantrekkelijk zijn om zelf de aankoop van een tweede huis te overwegen en deze onder te verhuren. Op die manier beschik je over een vast inkomen naast je huidige inkomen. Daarmee kan je in enkele jaren heel wat extra geld verdienen. Extra vermogen toevoegen aan je asset is altijd een goed idee, maar zeker in de huidige tijd. Wees je er wel van bewust dat de verkoopprijzen van woningen tegenwoordig erg hoog is. De kosten voor een tweede woning kunnen dan ook flink oplopen. Als je zelf erg handig bent, kun je hier mogelijk op besparen door een echt opknaphuis te kopen.

Eerder met pensioen

Na jaren van noeste arbeid ben je wellicht toe aan wat meer rust. Extra tijd om samen met je partner door te brengen, op te passen op de kleinkinderen of meer tijd aan je hobby’s te besteden. In dat geval ben je misschien van plan om eerder met pensioen te gaan. Om deze droom te verwezenlijken is het belangrijk dat je een aardig spaarpotje hebt. Hierbij geldt dat je een netto jaarinkomen per jaar dat je eerder wilt stoppen op de spaarrekening hebt staan. Houd hierbij ook rekening met de inflatie, aangezien geld op dit moment steeds minder waard wordt.

Huis verduurzamen

Een goede manier om je spaargeld te investeren en tegelijkertijd op de lange termijn meer inkomsten te creëren is door de woning te verduurzamen. Met het verduurzamen van je woning zorg je voor meer wooncomfort, een hogere waarde van het huis én draag je je steentje bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot in ons land. Daarnaast betaal je ook nog eens veel minder energiekosten doordat je voor een groot deel zelfvoorzienend leeft en het huis beter is geïsoleerd.

Ook interessant voor u