Weetjes over NFT’s

De afgelopen jaren zijn we erg verbeterd op de digitale platformen. We kunnen wel stellen dat we ook niet meer zonder kunnen. We maken door middel van de online platformen ook gebruik van verschillende digitale middelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de crypto markt en dus de Bitcoin. Tegenwoordig zijn NFT’s ook erg opkomend en deze lijken daarnaast erg op de Bitcoin. Maar wat is de NFT nu precies? Hieronder lees je daar meer over!

Wat houdt een NFT in?

Een NFT staat voor ‘non fungible token’. Bij de NFT gaat het om een digitaal product. Je kunt het vergelijken met een schilderij. De NFT is dus als het ware een digitaal schilderij. Deze kan gekocht worden door middel van geld. Het ruilmiddel van de Bitcoin en de NFT is dus anders. Wanneer je de NFT op wilt slaan, kun je dit doen in de blockchain.  

Is de NFT een goede investering?

De NFT’s zijn steeds meer opkomend, maar zijn er nog niet erg lang. Hierdoor weten we dus ook nog niet erg goed of het een goede investering is op de lange termijn. Toch is er al veel succes terug te zien bij mensen die werken met NFT’s. Hierdoor hebben mensen bijvoorbeeld veel geld verdiend. Ondanks de onzekerheid gebruiken grote bedrijven de NFT’s. Denk bij deze bedrijven aan Twitter en Google. Voordat je een NFT aanschaft is het wel belangrijk dat je de nodige kennis opdoet. Dit is dus hetzelfde als in de crypto wereld. Door goed onderzoek te doen weet je uiteindelijk ook zeker of de investering voor jou goed is.  

Risico’s die komen kijken bij de NFT’s

Zoals je misschien wel weet, brengt de crypto wereld enige risico’s met zich mee. Zo geldt dit ook voor de NFT’s. Hoewel dit hetzelfde is, kan het voor de NFT’s toch wat voorspelbaarder zijn. De reden hiervan is, omdat de NFT’s een soort schilderijen zijn en crypto, zoals de Bitcoin gewoon een ‘saaie’ munt is. Bij de NFT’s is het wel lastig een copyright claim te krijgen. Hierdoor krijg je al snel dat mensen jouw NFT zullen kopiëren. Dit kun je niet tegengaan. 

 

Daarnaast kan het dan dus ook zo zijn dat je een kopie koopt in plaats van de originele versie. Des te belangrijker is het dus om goed onderzoek te doen. Wanneer je genoeg verstand hebt van de NFT’s en goed onderzoek doet voordat je een NFT aanschaft, voorkom je dat je mogelijke een kopie aanschaft. Na de aanschaf kun je de NFT veilig in de blockchain zetten. 

Het verkopen van een NFT

Veel kunstenaars zien de NFT’s als iets gunstigs. Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, zijn NFT’s te vergelijken met schilderijen. Wanneer je dus een kunstenaar bent, maak je dagelijks veel kunst. Des te leuker is het dan natuurlijk om van je kunst een NFT te maken. Door een NFT maken kun je uiteindelijk veel geld verdienen. Wanneer je een NFT wilt verkopen, kun je deze te koop zetten. Hierbij is het belangrijk dat je deze wel promoot. Wanneer je dit namelijk niet doet, zal het langer kunnen duren voordat iemand jouw NFT tegenkomt. Door de juiste promotie verkoop je de NFT al snel.

Ook interessant voor u